HAOS U BARSELONI: Doveli ga za 50 miliona, a za deset dana ide bez obeštećenja

Novosti online 21. 08. 2022. u 22:27

FUDBALSKI klub Barselona ima iza sebe sezonu iz košmara, a ni prelazni rok nije im prošao bez začkoljica. Mučili su se dosta da registruju pojačanja, uspeli su u tome, ostao je neregistrovan još samo Žil Kunde, a on bi mogao klub da napusti bez obeštećenja i to za 10 dana.

FOTO: EPA

Želeo je francuskog fudbalera Čelsi, ali je Barsa uspela da ga preotme, presudna bila je želja fudbalera da ostane u Španiji. Zbog te odluke na kraju bi mogao da zažali i to brzo.

Kunde u ugovoru ima garantovanu klauzulu da u slučaju klub ne uspe da ga registruje, može bez obeštećenja da napusti "los kulose".

Barselona se muči sa pronalaženjem rešenja, za sada nemaju izglednu mogućnost da registruju igrača, a za dosada registrovane fudbalere je Laporta mogao da prodaje dodatne resurse, te su uspeli da registruju Levandovskog, Kesija, Kristensena i Rafinju, ali Kunde se nalazi u bezizlaznoj situaciji.

Jedino rešenje je da se Barselona rastosilja nekoga od fudbalera poput Frenkija de Jonga, Samjuela Umtitija, Martina Brajtvajta, Memfisa Depaja, Seržinja Desta ili Pjera Emerika Obamejanga.

I to je teško izvodljivo jer većina njih nema nameru da ode, Holanđanin De Jong je već odbio Junajted i Čelsi, Brajtvajt ne želi da se odrekne primanja u klubu, a Depaj ne uspeva da pronađe zajednički jezik sa Juventusom. Dok Umtiti ide na pozajmicu u Leće, ali teret njegove plate ostaje Kataloncima.

Dest takođe ne želi da ide iako mu je Ćavi otvoreno rekao da ne računa na njega. Jedini koji je blizu odlaska je Obamejang kojeg bi Ćavi pak da zadrži.

Pritome, Čelsi nema nameru da za Gabonca plati 30.000.000 evra koliko Barselona traži.

BONUS VIDEO: TRANSFER ZVEZDA: Ko je Erling Haland najtraženiji fudbaler na svetu?

Pogledajte više