NAJSKUPLJI "PEKAR" NA SVETU: Pre tri godine prodavao kifle, mama ne zna kako nije postao diler, a sada uživa u milionima

Novosti online 19. 08. 2022. u 09:53

Portugalski reprezentativac Mateus Nunes novi je fudbaler Vulverhemptona.

Foto: Printskrin

Nunes u redove engleskog premijerligaša stiže u transferu vrednom 38 miliona funti plus 4,2 miliona funti potencijalnog bonusa, što je novi rekord Vulverhemptona, kada je visina transfera u pitanju, preneo je Skaj Sport.

Portugalac je prethodne tri sezone nastupao za lisabonski Sporting, za koji je odigrao 76 mečeva i postigao sedam golova u svim takmičenjima. U dresu reprezentacije, Nunes je upisao osam nastupa i postigao je jedan gol.

Ipak, ono što je najzanimljivije jeste njegova teška životna priča. Naime, on je svojevremeno otkrio kako je radio u porodičnoj pekari kako bi pokušao da se izvuče iz siromaštva. Sve to je trajalo do pre tri godine. 

- Bilo je trenutaka kad nismo imali šta da jedemo, nije pomoglo ni to što moja majka nikad nije prestajala da radi. Ona je ratnica koja je u mene usadila ljubav prema fudbalu. Uz nju sam prvi put udario loptu. Ako nismo imali loptu, braća i ja smo se igrali čarapama, bilo je bitno samo da se kotrlja. Majka i dan-danas ne zna kako se dogodilo da nisam postao lopov ili diler. Radio sam u pekari oko pet-šest meseci. Dolazio sam ujutro jer su utakmice bile popodne. Stajao bih na nogama po pet ili šest sati i onda morao da treniram nakon toga, ne mogu reći da je bilo lako. Nisam imao vozačku pa sam se budio u pet ujutro kako bih biciklom išao na posao.

Nunješ je na njegovu sreću uspeo, te sada ostaje samo da ga zaobiđu povrede i glavni cilj je ispunjen.

Bonus video: Dramatična pobeda Partizana na Petrićevom debiju na klupi crno-belih

 
Pogledajte više