SRBIN JE BUDUĆNOST LIVERPULA: Naša zlatna perla stavila paraf na ugovor sa slavnim engleskim klubom

Novosti online 10. 08. 2022. u 20:10

JIRGEN Klop vidi nešto specijalno u dečaku srpskih korena...

FOTO: Tanjug/AP

Srpsko-španski fudbaler Stefan Bajčetić (17) potpisao je danas novi, višegodišnji ugovor sa Liverpulom.

Nova zlatna perla našeg fudbala iz rasejanja rođena je u španskoj Galiciji. U istoj regiji, gde je otac super-talentovanog klinca - Srđan Bajčetić, igrao za špansku Seltu.

Foto: Privatna arhiva

Koliko je Stefan talentovan i kakvu je radnu etiku poneo iz rodnog Viga, dovoljno govori podatak da ga je Jirgen Klop uvrstio u pripremne utakmice tima iz "grada Bitlsa", kao i da se našao na klupi u remiju vice - šampiona engleske protiv Fulama.

Ovog leta, stručni štab Jirgena Klopa odlučio je da ga povede na pripreme i turneju po Singapuru, Nemačkoj i Austriji, gde je Bajčetić sakupljao minute (ukupno 139 na četiri utakmice) i sticao važno iskustvo.

Po vokaciji je centralni bek, ali ga je Nemac sa mnogo uspeha koristio na poziciji zadnjeg veznog.

O tome koliko klub veruje u njega, govori i činjenica da je Bajčetić potpisao višegodišnji ugovor sa Liverpulom, što dovoljno govori da se na našeg klinca ozbiljno računa na "Enfildu". 

FOTO: AP

Ono što jeste važno, to je da on još uvek može da zaigra za srpsku reprezentaciju budući da još uvek nije bio deo seniorskog tima "crvene furije".

Treba istaći i da je Bajčetić četvrti srpski fudbaler koji je nastupao za Liverpul u istoriji. Pre njega dres ostrvskog giganta nosili su Milan Jovanović, Lazar Marković i Marko Grujić, ali nažalost niko nije uspeo da ostavi zapaženiji trag u Premijer ligi.

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti

 
Pogledajte više