AZAROVI DEBITUJE ZA ZVEZDU BAŠ BRZO? Šampion Srbije za mladog asa "odrešio kesu", evo koliko plaća za transfer

Novosti online 05. 08. 2022. u 10:30

TRAŽILA se godinama u redovima Crvene zvezde alternativa na poziciji levog beka, koju već pet godina sa mnogo uspeha popunjava Milan Rodić. Probalo se sa Stefanom Hajdinom, Žanderom, "krpili" su po potrebi Strahinja Eraković i Marko Gobeljić... Ali, čini se da je konačno došlo vreme da neumorni Rodić dobije pravu zamenu.

FOTO: Profimedija

Irakli Azarovi, 20-godišnji Gruzin iz redova tamošnjeg prvaka Dinamo Batumija, trebalo bi da stavi paraf na ugovor sa crveno-belima, koji će na ime obeštećenja platiti 300.000 evra i obavezati se na 20 odsto od naredne prodaje matičnom klubu.

Azarovi u domaćim fudbalskim krugovima važi za nepoznanicu, dok je u svojoj zemlji i te kako poznat. Sa 20 navršenih godina upisao je već osam nastupa za A selekciju Gruzije, u Batumiju je bio nezamenljiv na poziciji levog beka. Odlikuje ga brzina, smisao za kombinatoriku sa kolegama iz ofanzive kao i dobar centaršut.

Nedavno se dovodio u vezu sa jednim klubom iz Italije, kao i šampionom turske Trabzonom prema pisanju tamošnjih medija.

Ipak, Zvezda je u poslednjih nekoliko dana bila najozbiljniji kandidat za potpis Azarovija i uspela da ga ubedi da je "Marakana" pravo mesto za naredni iskorak u karijeri. Ako se uzme u obzir pozamašna "kilometraža" Rodića, verovatno će dobiti i pravu šansu da pokaže da to i zaslužuje.

Doduše, neće ga biti u utorak u Jerevanu na revanš meču Zvezde i Pjunika u trećem kolu kvalifikacija, koji će propustiti i Rodić usled crvenog kartona koji je dobio u Beogradu u sredu uveče. Ali već od narednog kola imaće pravo nastupa, kao i u prvenstvu čim potpiše i završi registraciju.

Pogledajte više