KO JE KARNI ČUKVUMEKA? Čelsijev vunderkind iz Viline fabrike talenata presudio Srbiji na Evropskom U-19 prvenstvu (VIDEO)

Novosti online 04. 08. 2022. u 17:15

VEST da je engleski fudbalski vunderkind Karni Čukvuemeka postao novi član Čelsija uzburkala je navijačke strasti na Ostrvu.

Foto: Profimedia

Finansijski detalji nisu saopšteni, ali britanski mediji navode da su "plavci" su na ime obeštećenja Aston Vili platili između 18 i 22 miliona evra, a mladi reprezentativac Engleske potpisao je ugovor do 2028. godine.

Čukvumeka je rođen u Austriji od nigerijskih roditelja - pridružio se Vilinoj akademiji iz Nortampton tauna 2016. kada je imao 13 godina, a debitovao je za seniorsku ekipu 2021. Igrao je 12 puta u Premijerligi prošle sezone za Vilu koja je sezonu završila na 14. mestu.

- Bilo je prilično užurbano, ali nisam mogao da izbacim Čelsi iz glave poslednjih nekoliko dana pa sam srećan i osećam olakšanje što je sve gotovo - izjavio je ovaj tinejdžer, za koga su se pored Čelsija borili i ostali engleski velikani.

- Tako sam uzbuđen i jedva čekam da izađem na teren, da upoznam sve igrače i pokušam da osvojim trofeje s a Čelsijem koji igra na pozicijama u sredini terena.

Čukvumeka je četvrto Čelsijevo pojačanje u tekućem prelaznom roku.

Prošlog meseca osvojio je U-19 Evropsko prvenstvo s Engleskom, a fudbalskim fanovima u Srbiji ostaće upamće kao jedan od strelaca u ubedljivoj pobedi mladih lavova protiv "orlića" od 4:0. 

Čukvumeka je postigao treći gol na toj utakmici, a upravo je taj ubedljiv poraz koštao naše momke plasmana u narednu rundu posle čega su, demoralisani, ostali i bez plasmana na Mundijalito.

Prvi meč u novoj sezoni Premijer lige plavci igraju u subotu sa Evertonom.

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...
 

Pogledajte više