DA SE NE REŠI U BEOGRADU: Srpski štoper iz Pjunika Zoran Gajić, za "Novosti", o sutrašnjem meču sa Zvezdom

Đ. SAMOILOVIĆ

02. 08. 2022. u 09:00

IZBACIVANjEM favorizovanog Kluža u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa onda i Didelanža posle preokreta, fudbaleri Pjunika su već prevazišli mnoga očekivanja.

Foto Profimedia

Obezbeđivanje mesta u grupnoj fazi Lige konferencija, za jermenskog šampiona je samo po sebi istorijski uspeh, budući da nijednoj ekipi te zemlje nikada nije pošlo za rukom da provede jesen u UEFA takmičenjima. Ipak, to ih ne sprečava da sanjaju još jedno čudo pred prvi okršaj sa Crvenom zvezdom (sutra, 20.45) u Beogradu na trećoj, pretposlednjoj stepenici puta koji vodi u Ligu šampiona.

- Očekivanja su da utakmicu u Beogradu završimo sa pozitivnim rezultatom. Nadamo se da se u prvom meču neće ništa rešiti, pa da imamo priliku u revanšu kao i protiv Kluža i Didelanža. Posle toga je sve lakše, znaćemo šta da očekujemo i sa jedne strane će to poslužiti i kao upoznavanje - priča za "Novosti" Zoran Gajić (32), srpski štoper iz Pjunika, heroj dvomeča sa Klužom, gde su upravo njegovi golovi izborili penale nakon kojih su Jermeni prošli u drugu rundu.

Ne želi Gajić da apostrofira pojedince iz sastava Dejana Stankovića, smatra da pretnji ima na svim pozicijama.

- Ne bih nikoga izdvajao preterano, to je dobra ekipa, dugo su zajedno. Svi igrači Zvezde imaju kvalitet. Odigrali su četiri utakmice, od toga tri kod kuće, jedino su se u Lučanima malo mučili. Sa druge strane, svi kad dođu u Beograd se brane, pa su crveno-beli to lagano prebrodili. Ne bih da sada pričam kako će izgledati naš meč, videćemo kako se bude razvijala situacija na terenu. Mi, igrači sa ovih prostora, pričali smo saigračimama o atmosferi na "Marakani". Znaju za Zvezdin tunel i sve što ih čeka - dodaje nekadašnji štoper BSK Borča, Sinđelića, Voždovca, čeških timova Brno, Bohemijans, Zlin...

Ilustracija V. N.

Nikome u ekipi Pjunika nije prijao poraz na startu prvenstva od Ararata (0:1).

- Nije nas uzdrmao taj poraz, ali trebalo je to da se dobije. Imamo kvalitet da pobedimo sve u našem prvenstvu, bilo je i povreda, pa je trener morao da rotira - dodaje Gajić.

Svi u Jermeniji su i više nego zadovoljni učinkom Pjunika ovog leta na međunarodnoj sceni.

- Mi smo zacrtali kada smo krenuli na kvalifikacije da igramo jednu od grupnih faza UEFA takmičenja. Napravili smo istorijski uspeh jermenskog fudbala. Nijedna ekipa pre nas nije otišla dalje od drugog kola kvalifikacija. Nama je sve posle toga uživanje i plus, pa dokle dođemo, dođemo - podvlači Gajić.

GOL? ŠTO DA NE

ZORAN Gajić je primarno orijentisan na čuvanje sopstvenog gola od Zvezdinih napadača, ali ako se ukaže prilika da bude strelac kao protiv Kluža, dočekaće je raširenih ruku.

- Ja sam pre svega defanzivac, tako da ću gledati pre svega da sačuvam gol, ali što da ne. Videćemo - poručuje Gajić.

Bonus video: Majstorija Pešića za gol Ivanića pred Pjunik

 
Pogledajte više