STOLICU NIKO NE SMENJUJE: "Nije bilo sukoba, imam podršku sa hiljadu strana"

M. BLAŽIĆ

29. 07. 2022. u 09:55

BURNO je bilo prethodnih dana u Humskoj posle dva vezana prvenstvena remija.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Epilog silnih turbulencija je odlazak Ivice Ilieva sa pozicije sportskog direktora, a već večeras (18.55 - Arena 1 premijum) Partizan čeka gostovanje u Novom Pazaru, na kojem ništa osim tri boda ne dolazi u obzir, kako zbog nastavka prvenstvene trke, tako i zbog povratka pozitivne atmosfere pred izlazak na evropsku scenu, u četvrtak na Kipru.

- Koncentracija je da se vratimo na pravi put i da se vratimo pobedama. I oni i mi smo u hendikepu, jer se igra bez publike. Ambijent u Pazaru, bez obzira na sve, ja mnogo volim, jer je to deo Srbije koji voli fudbal. Veoma mi je žao zbog toga, biće nefudbalski uslovi. Njihova situacija na tabeli je nezavidna, ali videli smo i na meču sa Čukaričkim da zaslužuju bolju poziciju. Mi moramo da imamo dozu respekta, ali idemo na pobedu - istakao je Stolica na početku jučerašnjeg izlaganja.

Odmah po završetku utakmice sa TSC, u kojem je Partizan delovao nemoćno na terenu svih 90 minuta, počele su priče o mogućoj smeni šefa struke.

- Ne znam ko je počeo da me smenjuje, naprotiv, ja dobijam veliku podršku sa hiljadu strana. Doživeo sam neke crteže po fasadama zgrada, ja se tako i osećam, nije prijatno da imate dva remija i moja osećanja kao partizanovca nisu dobra zbog toga. Kod nas se traže instant rešenja koja treba da idu preko reda. Ja verujem samo u rad, kontinuitet i znanje, mnogo se promena dogodilo i siguran sam da pravi partizanovci to osećaju, a i oni koji to nisu, sigurno znaju zašto to rade i plasiraju neistine. Naša je želja da već u Novom Pazaru pobedom krenemo ka novim ciljevima i svemu što nas čeka.

Imajući u vidu da se u brojnim tezama vezanim za potrese u Humskoj pominjao sukob sada već bivšeg sportskog direktora Ilieva i Ilije Stolice, logično pitanje je stiglo vezano upravo za taj deo problema crno-belih.

- Jasno vam je iz saopštenja direktora da nije bilo nikakvog sukoba, to su lične stvari koje ja ne mogu da komentarišem. Nije dobar trenutak, nije jednostavan trenutak, ali ja moram da poštujem lični stav i privatnost takve odluke, a sve priče o sukobu, to su spekulacije i neistine na svim nivoima. Sve što sam uspeo da čujem su za mene neistine.

Ključnu stvar bi pred naredne izazove trebalo da predstavlja reakcija igračkog kadra, a Stolica uverava da na tom planu ne bi trebalo da bude problema.

- Energija koju smo imali na treninzima nam daje nadu da će biti bolje. Partizan i ja ne želimo da se bavimo spekulacijama i neistinama povodom odlaska Ivice Ilieva. Svako od partizanovaca je ovde dobrodošao i uvek bi trebalo da bude dobrodošao, sve te druge stvari su otišle na drugu stranu. Važno je da iz ovoga izađemo još jači, čvršći, kao klub koji može da se nosi sa pritiscima, kojih sada ima, a za mene je to samo jedno mesto, a to je na terenu. Igrači su svesni svega, utiče to sigurno na njih, ali oni su fokusirani i moraju da daju maksimum, kada to uradite, onda ne možete da utičete na nešto što nije u nadležnosti igrača.

Partizan će u večerašnji duel ući jači za Ljubomira Fejsu, a strateg "valjka" očekuje da reakcija ekipe na sve što se dešavalo bude prava, pobednička.

- Očekujem da ne bude problema protiv Novog Pazara, mislim da su stvari tim redosledom dovođene u red, ali moram da priznam da smo u tri kola imali dva derbija, to su ekipe koje imaju potencijal. Nije bilo rezultatski kako smo želeli, ali Pazar je sada prioritet svih prioriteta i želimo da krenemo na pravi način - zaključio je Stolica. 

Pogledajte više