STANKOVIĆ NA SLATKIM MUKAMA: Možemo očekivati Pešića i Mitrovića, nema izgovora da se dođe do cilja

Novosti online 23. 07. 2022. u 19:04

CRVENA zvezda umesto u subotu u Lučanima će igrati u nedelju, pošto su tropske vrućine pomerili gostovanje šampiona Srbije ekipi Mladosti. Očekivanja od tog duela izneo je trener crveno-belih Dejan Stanković.

FOTO: FK Crvena zvezda

Ekipa sa "Marakane" je bila aktivna kada su dolascu u pitanju tokom ove nedelje. Klub su pojačali Aleksandar Pešić i Stefan Mitrović, a strateg tima iz Ljutice Bogdana je otkrio da li će na njih računati u meču trećeg kola Mocart Bet Superlige Srbije.

- Svi smo na slatkim mukama, ali to je stav Crvene zvezde kao kluba, da se raste iz dana u dan, da se jača konkurencija na svakom mestu i da se podmladi tim. To je naš prirodni put i zadovoljan sam, a svakako da je dobro biti na slatkim mukama kada imaš fenomenalnu grupu igrača koja može da iznese godinu na leđima. Na nama je samo da napravimo pravi odabir. Što se tiče novajlija, možemo ih očekivati na terenu. Naravno, treba još koji dan da se naviknu na ambijent, rad i na ono što tražimo od njih. Mitrović je u takmičarskom ritmu, tu nema problema. Pešić je odigrao dve prijateljske utakmice po 45 minuta, posle imao prehladu koja ga je odvojila od terena, a sa nama je odradio tri treninga. Svakako ga možemo očekivati - rekao je Stanković.

Velika vrućina i ne baš idealni uslovi za igru bi mogli da utiču na kvalitet utakmice, no trener Zvezda zna koji je cilj ekipe.

- Dosta puta smo igrali protiv Mladosti i oni gaje specifičan način fudbala. Dosta pokrivaju 1 na 1 po terenu, ne znam da li se to promenilo ove godine, možda malo manje rade direktan presing. Poštujemo svakoga, a vreme bi moglo da utiče na utakmicu, ritam, međutim, kako nama, tako i njima. Ipak zahvalio bih se na razumevanju, jer smo uspeli utakmicu da odložimo da jedan dan, i da igramo u kasnom večernjem terminu. Sigurno neće biti vruće kao što je trebalo da bude, a mi ćemo gledati da budemo na našem nivou. Zvezda mora da ide na sva tri boda, nema izgovora i prepreka da se dođe do cilja.

Mirko Ivanić na meču sa Kolubarom/FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli su odigrali i dve prijateljske utakmice sa niželigašima, rivali su bili Studentski grad i Jedinstvo iz Surčina, a na tim mečevima priliku su dobili fudbaleri koji nisu puno igrali u prve dve utakmice prvenstva.

- Svaki put kad nam vreme bude dozvoljavalo, odigraćemo utakmicu, ali kad krene ritam nedelja - sreda, ne verujem da ćemo imati prostora za to. Gledaćemo da svi budemo zdravi, biće prostora i za rotiranje tokom tih utakmica, jer želimo da održimo visok nivo nastupa, u svakom smislu. 

"Imamo vremena da odlučimo o eventualnim pozajmicama"

Dotakao se i učinka Vladimira Lučića i Ibrahima Mustafe koji su oduševili na pripremama.

- Videćemo što se tiče pozajmica za njih, jer prelazni rok još traje i sklapamo kockice da to bude perfektan mozaik ekipe koja će pokušati da ispiše istoriju. Još pričamo i ima vremena za konačne odluke.

Zvezda će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv pobednika duela Didelanž - Pjunik. Prvi meč u Jermeniji završen je pobedom šampiona Luksemburga od 1:0.

- Gledali smo malo utakmicu, jer smo u to vreme imali trening. Do tad, nas čekaju utakmice sa Mladosti i sa Radnikom. Kada saznamo ko je rival, detaljnije ćemo analizirati. Svakako da je ogromna prednost što ćemo do prve evropske utakmice odigrati četiri prvenstvena meča. Prednost je i što je ekipa na broju. Zahvalio bih se direktorima Zvezdanu Terziću i Mitru Mrkeli, jer su odradili odličan prelazni rok u pravom trenutku za trenera, jer ih imam sve na broju pred početak kvalifikacija. Ulogu favorita ne izbegavamo, nije to naš način, ali ima vremena do toga. 

Iskoristio je priliku da izrazi saučešće porodici Radmanović, s obzirom na to da je Nikola, bivši fudbaler Zvezde preminuo pre nekoliko dana.

- Bili smo saigrači godinu i po dana. Sećam se mojih prvih priprema, zima, 1995. godine, on je bio u toj fenomenalnoj generaciji igrača i dobrih ljudi koji su me prihvatili ravnopravno. Mnogo mi je žao, jer znam da je imao problema sa zdravljem. Želeo bih da izjavim saučešće njegovoj porodici, a mi ćemo da čuvamo lepe uspomene na Rašu - zaključio je Stanković.

Utakmica Mladost - Crvena zvezda igra se u nedelju od 21 sat.

BONUS VIDEO: TRENER ZVEZDE ZADOVOLjAN: Stanković izneo utiske posle ubedljive pobede nad Kolubarom

 
Pogledajte više