FUSENI VRAĆA OSMEH PARTIZANOVCIMA: Crno-beli večeras dočekuju TSC, debituje internacionalac iz Malija

M. BLAŽIĆ

23. 07. 2022. u 10:01

NEPLANIRANI gubitak dva boda na "Čairu" (3:3) uzdrmao je Partizan već posle 180 minuta superligaškog fudbala u novoj sezoni, a prilika za povratak na pobednički kolosek stiže večeras od 21 čas.

FOTO: Milos Vukadinovic

U Humsku stiže TSC, rival koji svakom favoritu može da predstavlja "kost u grlu" kada ima svoj dan, a strateg crno-belih Ilija Stolica veruje da to neće biti danas i da bi uz trijumf navijači mogli da vide na delu najzvučnije letnje pojačanje - internacionalca iz Malija Fusenija Dijabatea.

- Dijabate je fudbaler ogromnog kvaliteta, uverićete se već na prvoj utakmici, ali je u službi kolektiva i siguran sam da će podići igru cele ekipe. Spada u grupu fudbalera zbog kojih se dolazi na stadion, mada ja kao trener smatram da se zbog svakog ide na tribine - najavljuje Stolica.

Podrška navijača je nešto što je novom treneru Partizana jako važno na prvom domaćem meču tima u novoj sezoni.

- Čeka nas izuzetno kvalitetan protivnik, sa evropskim ambicijama. Srećni smo što se posle dva gostovanja vraćamo kući, pozivam navijače da nas podrže, vide novi tim, u novoj opremi, nekoliko igrača koji će prvi put zakoračiti na naš stadion. Važno je da 90 minuta bude podrška, a posle meča aplauz ili kritika. Strpljenje je nešto što u velikim klubovima uvek predstavlja problem, preciznije, nedostatak istog.

- Bilo gde, ne samo u Partizanu, mora da postoji vreme za proces. Za sve u životu, pogotovo sportskom kolektivu kakav je Partizan, mora da postoji razumevanje. Došao je novi trener, otišlo deset igrača, do pre dve sedmice nismo ni imali kompletan tim na okupu. Nije izgovor, ali duboko verujem da azbuka mora da se uči od početka - zaključio je Stolica.

Utakmica Partizan - TSC počinje u 21 čas a prenos uživo imaćete priliku da pratite i na portalu "Novosti".

Pogledajte više