VEČE REMIJA U KVALIFIKACIJAMA ZA LŠ: Slovan utišao Budimpeštu, Lučesku "parkirao autobus", Olimpijakos razočarao

Novosti online 20. 07. 2022. u 22:03

NOĆAS su na programu bile utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

FOTO: EPA

Derbi večeri bio je duel između turskog i ukrajinskog vicešampiona. Dinamo Kijev, šesnaestostruki nacionalni prvak i ponos ratom zahvaćene zemlje, kada igra kao domaćin nastupa na velelepnom olimpijskom zdanju koje prima 70 000 gledalaca.

Ali, zbog ruske invazije je u Poljskoj, na stadionu Mijeski ugostio je Fenerbahče.

Dinamo je tim čiju okosnocu čine prevashodno domaći fudbaleri, koji rade pod palicom prekaljenog stratega Mirčea Lučeskua.

FOTO: Tanjug/AP

Iskusni rumunski stručnjak od 2020. godine sedi na klupi ukrajinskog tima i već je implementirao svoj prepoznatljiv fudbalski identitet u ekipu, baš kao što je to radio i u Šahtjoru svojevremeno. 

Ništa drugačije nije bilo ni danas, Lučesu je parkirao autobus, zatvorio sve puteve ka golu i neutralisao ultra-ofanzivnu igru turskog giganta, koju je iimplementirao u tim strateg Žorž Žezus.

Posle prave rovovske bitke i borbe za svaki milimetar terena, meč je završen najnepopularnijim rezultatom 0:0.

Ferencvaroš je na svom terenu poražen od Slovana iz Bratislave, uprkos nestvarnoj atmoferi koju su kreirali domaći navijači u Budimpešti. Gosti su nakon preokreta slavili rezultatom 2:1.

Na gol se u ovom duelu čekalo do 70. minuta kada je mrežu gostiju zatresao Zaharijasen. Slovanu je izjednačenje doneo Gruzin - Kašia u 81. minutu, nakon što je sjajno anticipirao let lopte i smestio je u nebranjenu mrežu.

A onda sedam minuta kasnije, mrežu Ferencvaroša trese i Barsegijan, pravom "lepoticom", "kifla" u dalji ugao golmana, koja je utišala "Grupama arenu"  .

Što se srpskih igrača tiče, Ivan Šaponjić odigrao je 69 minuta, a Aleksandar Čavrić ušao je u igru u 73. minutu za Slovan.

OSTALI REZULTATI: 

HJK Helsinki - Viktorija Plzen 1:2

Makabi Haifa - Olimpijakos 1:1

Maribor - Šerif 0:0

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 
Pogledajte više