"PUSTIĆU OVE TRENERČIĆE, A JA ODOH NA MORE": Nenad Lalatović se u svom stilu obratio nakon ostavke (VIDEO)

Novosti online 19. 07. 2022. u 11:44

FUDBALERI banjalučkog Borca sinoć su odigrali nerešeno protiv Sloge iz Doboja (2:2) u prvom kolu nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

FOTO: M. Vukadinović

Borac je protiv novog premijerligaša osvojio samo jedan bod, a nakon utakmice trener tima Nenad Lalatović ponudio je ostavku.

Lalatović se na taj potez odlučio zbog neočekivanog ispadanja iz kvalifikacija za Ligu konferencija već u prvom kolu, a kap koja je prelila čašu očigledno je bio sinoćnji remi protiv ekipe iz Doboja.

Srpski trener je na konferenciji za novinare bio razočaran igrom svog tima, ali je govorio o mnogim stvarima koje su se dešavale u prethodnim sedmicama. Takođe, zamolio je čelnike banjalučkog kluba da prihvate njegovu ostavku.

Između ostalog, Lalatović je čak izjavio da pojedini treneri stalno šalju poruke igračima Borca i ispituju ih u kakvom sastavu će igrati.

- Znam da sam rekao kada sam dolazio da želim trofeje, ali već sada sam ispražnjen i nervozan i sada samo mogu napraviti neku glupost. Ne želim da napravim glupost i da se o meni ružno piše i bio bih najsrećniji da uprava prihvati moju ostavku već sutra i da ja idem. Nisam u stanju više da podignem ekipu i imam moralnu obavezu da ponudim ostavku. Bio bih kukavica kada bih ćutao ili govorio da će biti bolje sledeći put. Ne bojim se derbija protiv Sarajeva i voleo bih da vodim tu utakmicu, ali mislim da je bolje da se odmah promeni trener jer ako žele titulu, to sada moraju da urade - rekao je Lalatović.

Popularni Lalat je potom nastavio u svom stilu.

- Nije problem za mene, naći ću ja posao za mesec dana. Idem sada na more da se odmorim malo sa decom. U ovom trenutku je za mene najbolje da odem i da ostavim te neke trenerčiće koji mi skaču na glavu. Pustiću vas da radite, da ne zovete više i ne uznemiravate moje igrače, da im ne šaljete poruke i ne ispitujete ih ko će igrati i kakav je sastav. A onda šalju te timove kad saznaju klubovima protiv kojih ćemo igrati, šalju te sastave našim rivalima s kojima treba da igramo - izjavio je trener.


Stručnjak koji je prošle sezone vodio Radnički iz Kragujevca je potom rekao da mnogi ljudi u BiH fudbalu ne žele da vide jak Borac.
 

- Njih sve to zanima i namerno to rade. Kada sam to video i kada sam pročitao sve te poruke o meni i igračima i kako nas nazivaju, naravno da me sve to boli, ali opet kažem nema to veze sa ovom lošom igrom. Meni je to krivo, to je jedan od razloga, ali najveći razlog je to što mislim da u budućnosti ne mogu da dignem ekipu. Mnogi žele Borac da slome i meni je sada kristalno jasno šta se radi Borcu i ljudima koji vode ovaj klub. Nekome smeta jak Borac i stabilan Borac. Sad su te velike igre, ali ja nisam igrač za te stvari. Ja sam igrač koji ore i bori se na terenu i nisam za te igre van terena. Molim upravu da prihvati moju ostavku i da ja već sutra krenem put Beograda, a da ovi treneri koji šalju informacije i naše sastave rivalima dođu i rade umesto mene - zaključio je Lalatović.


BONUS VIDEO: "Petarda" na Marakani
 


 

Pogledajte više