UEFA IZREKLA ŽESTOKU KAZNU SRBIJI: "Orlovi" važan meč u Ligi nacija igraju pred praznim tribinama

Novosti online 15. 07. 2022. u 14:06

UEFA je kaznila Fudbalski savez Srbije zbog rasističkog ponašanja navijača na utakmici Lige nacija.

FOTO: M. Vukadinović

Evropska kuća fudbala izrekla je žestoku kaznu jer su navijači napravili ispad tokom mečeva sa Norveškom i Slovenijom. "Orlovi" će zbog toga naredne dve utakmice odigrati pred praznim tribinama.

Treba reći da je druga "uslovna" i ta kazna će biti aktivirana u slučaju ako se u naredne dve godine ponovi kazna. A razlog zbog kog je Srbija kažnjena je rasističko ponašanje naših navijača, navodi se u odluci UEFA.

To nije sve kada su kazne u pitanju. Fudbalski savez Srbije moraće da plati i 30.000 evra, ali i još 8.000 zbog toga što su navijači laserima ometali protivničke igrače, dok je 5.000 evra još za ulazak navijača na teren.

Kako bi se sprečilo takvo ponašanje sa tribina odlučeno je da izabranici Dragana Stojkovića Piksija u narednoj utakmici nose transparent sa porukom: "Recite ne rasizmu".

Ovde se ne završavaju loše vesti. Golman naše reprezentacije Predrag Rajković suspendovan je na dva meča zbog vređanja sudije u duelu sa Slovenijom.

Narednu utakmicu u Ligi nacija Srbija igra protiv Švedske (24. septembar) i tada će stadion biti prazan. Taj duel može biti veoma važan za "orlove" koji jure prvo mesto, a ono donosi i drugi šešir za žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

BONUS VIDEO: NI MESI NI RONALDO: Pogledajte listu najboljih strelaca u istoriji Mundijala

 
Pogledajte više