LUKA JOVIĆ NAPUSTIO REAL MADRID! Gotovo je, Srbin stavio potpis na ugovor u novom klubu (FOTO / VIDEO)

Novosti online 08. 07. 2022. u 20:58

DO sada su ga svetski mediji nazivali fudbalerom Real Madrida, ali Luka Jović od ovog petka više neće biti tako predstavljan, jer je obavio rastanak sa španskim gigantom.

Foto Instagram/lukajovic

Svetski mediji koji se bave najvažnijom sporednom stvari na svetu, izveštavali pre dve sedmice da je trener "kraljevskog kluba", Karlo Anćeloti, želo da promeni status "persone non grata" koju Srbin ima u Madridu, javljale su se vesti o "Čudu koje se desilo", da Jović ostaje u Realu, da je propao transfer u italijanski fudbal, ali...

To sve ostaje prošlost, jer je ovog petka Luka Jović napustio španski klub i stavio potpis na ugovor s FK Fiorentina:

Prema junskim pisanjima španskih medija, Real nije pristao da plaća polovinu Srbinove plate koja navodno iznosi pola miliona evra mesečno, pa je dogovoren "trajni prelazak" u italijanski kluba, koji je na sebe preuzeo i kompletne finansijske obaveze prema srpskom napadaču.

Podsetimo, španski gigant je svojevremeno platio 63 miliona Ajntrahtu, za potpis koji trebalo da Jovića zadrži u prestonici Španije bar do 2025. godine. Sada je transfer, prema navodima italijanskih medija, obavljen bez naknade, kako bi Fiorentina preuzela na sebe sve troškove koje je Real trebalo da ima još pune tri godine.

Luka Jović je minulu sezonu završio sa 19 takmičarskih nastupa. Ukupno je odigrao samo 551 minut, pa je bilo gotovo nemoguće da pokaže svoj kvalitete koje nesumnjivo poseduje.

Postigao je jedan pogodak i ostvario tri asistencije, a sada je na novom početku - ljubitelji fudbala će ga od ovog leta gledati u ljubičastom dresu kluba iz Firence.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 
Pogledajte više