ALKOHOL I KOCKA UNIŠTAVAJU KARIJERU PROSINEČKOG: Klub izneo prljav veš, fudbalska legenda u "kandžama" poroka

Novosti online 02. 07. 2022. u 14:05 >> 14:05

POZNATA je stvar da bivši fudbaler i strateg Crvene zvezde Robert Prosinečki više nije trener NK Olimpije iz Ljubljane. Međutim danas su procurile neke intrigantne informacije koje nisu bile poznate javnosti...

Foto: EPA

Legendarni jugoslovenski i hrvatski reprezentativac otišao je sa klupe Olimpije nakon samo tri meseca, a  pored njega otkaz je dobio i sportski direktor Mladen Rudonja.

Predsednik tima iz Ljubljane Adam Delius objasnio je razloge raskida saradnje sa Prosinečkim.

Naime dok se čeka da se popularni "Žuti" obrati javnosti i objasni šta se desilo, svoju verziju priče iznela je Olimpija. Nisu bili nimalo nežni i sav "prljav veš" izneli su u javnost.

Klupsko saopštenje prenosimo u celosti.

- Robert Prosinečki je za 13.00 časova zakazao konferenciju za novinare, na kojoj će govoriti o dešavanjima tokom proteklih nekoliko nedelja. Međutim, pre toga Olimpija želi da iznese svoju stranu priče.

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Robert Prosinečki je bio igrač top klase ali danas živi život kakav je imao i ranije. Ne želi da bude uzor igračima i poštuje klupsku filozofiju i vrednosti.

Nakon što je klub obelodanio njegov odlazak, pojavilo se, iz sata u sat, mnogo spekulacija i komentara.

Ono što niko ne zna jeste da je trenerski tim igrao karte (skoro svaki dan) do četiri ujutru, uz konzumaciju alkohola i cigareta tokom treninga. Takođe, Prosinečki je kao trener neodgovorno odgađao ili čak otkazivao treninge. Tako je otkazao trening dva dana pre kraja priprema bez konsultacija sa predsednikom ili direktorom kluba.

Iz naše perspektive, sve ove činjenice bile su dovoljne da se raziđemo sa trenerom koji ovako radi u jednom prvoligašu. Međutim, želimo da ostavimo prošlost iza sebe i da gledamo u budućnost.

Danas, drugog jula, predsednik kluba Adam Delius dogovorio je saradnju sa novim trenerom koji ima dovoljno iskustva u Evropi i koji je orijentisan na dobre stvari. Klub će u ponedeljak ujutru predstaviti javnosti novog trenera i njegov tim - objavili su Ljubljančani.

Prosinečki je vodio Olimpiju u osam utakmica, a ostvario je učinak od pet pobeda, jednog remi i dva poraza.

BONUS VIDEO: Otvoren novi stadion u Kruševcu

 


 

Pogledajte više