OPOMENA ZA ZVEZDU: Bukari očarao, Lučićev prvenac, crveno-beli dominirali u Sloveniji, ali nedovoljno za pobedu

Novosti online 27. 06. 2022. u 20:59 >> 20:56

FUDBALERI Crvene zvezde u sklopu primprema za izalazak na evropsku scenu odmerili su snage u prijateljskoj utakmici sa ekipom Domžala, a konačan rezultat bio je 1:1.

FOTO: FK Crvena zvezda

Meč u Sloveniji strateg aktuelnog šampiona Srbije, Dejan Stanoković započeo je u praktično najjačem sastavu koji ima na raspolaganju. Posle pobede nad ekipom Brava od 2:1, crveno-beli su u nešto mirnijem ritmu ušli u drugi pripremni meč. 

Danas su u dresu beogradskog velikana debitovala nova pojačanja Kangva i Bukari i upravo je taj dvojac bio najagilniji i obeležio uvodni period prvog poluvremena, dok je najbolju priliku propustio Milan Pavkov. U desetom minutu neometana zicer šansa za golgetera, ali lopta je prošla pored stative, kazna je stigla ubrzo.

Srpski tim nije valorizovao najbolju priliku pa je pravo niotkuda Ivan Durdov uspeo da savlada Milana Borjana i donese prednost slovenačkom timu. On je iskoristio nesporazum u komunikaciji Zvezdine odbrane i našao se iza leđa Aleksandra Dragovića, glavom postavivši konačan rezultat pre odlaska na odmor.

Dejan Stanković osvežio je svoje redove pa su Seku Sanogo i Ibrahim Mustafa dobili šansu već na startu drugog dela, a teren su napustili Gelor Kanga i Osman Bukari.

Tim iz Ljutice Bogdana nastavio je da dominira, drži posed, ali je organizovani bedem današljeg rivala bio neprobojan sve do 87. minuta. 

Slavoljub Srnić se našao u izglednoj prilici, međutim nesebično je odložio loptu mladom Lučiću, koji ju je mirno primio i zatresao mrežu, za svoj prvenac.

Momak koji je prethodnu godinu proveo u Prvoj ligi Srbije na pozajmici u IMT-u, postavio je konačnih 1:1 i pokazao da bi mogao da se nađe u planovima Dejana Stankovića. 

Sledeći protivnik biće tim Kopra, što će po renomeu kluba biti i najozbiljnija provera za beogradski tim. 

Nakon toga, ekipa će nastaviti da treneri u Sloveniji, a potom će uslediti prijateljska utakmica u Sočiju, protiv moćnog Zenita.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 
Pogledajte više