GOTOVO JE: Mijat Gaćinović ima novi klub

Novosti online 26. 06. 2022. u 12:01

GRČKI fudbalski klub AEK je u naprednoj fazi pregovora sa Hofenhajmom za kupovinu Mijata Gaćinovića, koji je donedavno igrao za Panatinaikos na pozajmici.

Mijat Gaćinović foto arhiva VN

Kako prenosi „Kiker”, grčki klub iz Atine poslednjih sati razgovara sa nemačkim timom i igračem i spremna je da kompletira letnju transfer-bombu i dogovori sve uslove fudbalera koji je bio vatrena želja rivalskog Panatinaikosa i Ivana Jovanovića.

Čini se da se AEK provukao "ispod radara" usled napora Panatinaikosa i sada izgleda da dobija bitku prema nemačkim medijima. Očekuje se da će Hofenhajm dobiti iznos od blizu dva miliona evra po kompletiranju transfera, s obzirom da je to iznos koji je tražio, a nikada nije dobio od PAO-a, kako je nedavno objavljeno u Nemačkoj i Grčkoj.

Što se tiče honorara, njegov ugovor sa nemačkim timom iznosio je milion i 200 hiljada evra godišnje. Ugovor internacionalnog Srbina biće na 3 ili 4 godine pošto će transfer biti obavljen kupovinom, pošto prema nemačkom sajtu Hofenhajm nije želeo da pozajmi igrača na što je insistirao PAO, već da ga proda, a AEK ga kupuje.
 

Ovaj klub je držao Mijata Gaćinovića na oku i u januarskom prelaznom roku, ali tad nije uspeo da ga angažuje. Sad hoće po svemu sudeći, srpski igrač će ostati u Grčkoj prestonici, ali u žuto-crnom dresu, a ne zelenom. 

Pogledajte više