POGAĐA MREŽE I DELI PRAVDU: Jelena Bunjevački iz Zrenjanina istovremeno igra i gradi karijeru fudbalskog sudije

Bogoljub Grujić

25. 06. 2022. u 20:53

ROĐENA 24. avgusta 2004. godine, Jelena Bunjevački, talentovana fudbalerka ŽFK Proleter iz Zrenjanina, uporedo sa odličnom sezonom u seniorskoj ekipi crveno-belih iz Karađorđevog parka, gradi i karijeru fudbalskog sudije.

FOTO: Srđan Marić/ ŽFK Proleter

Dva meseca pre 18. rođendana, kao glavni arbitar, uspešno je debitovala na Kup utakmici FSG Zrenjanin, Zlatica - Sloga Jarkovac, u selu Zlatica, nedaleko od Zrenjanina.

- Dve sezone sam na utakmicama pomoćni sudija, sada sam debitovala kao glavni i sve je bilo super - kaže Jelena, odlična učenica Zrenjaninske gimnazije, uz napomenu da ima veliku podršku porodice, brata Ognjena koji je fitnes trener, tate Željka, mame Ivane i ujaka Saše, fudbalskog delegata koji je zdušno savetuje.

Simpatična, veselog duha i uvek nasmejana, omiljena je u klubu, gde igra na poziciji veznog igrača, ove sezone istakla se i efektnim golovima, ali i među kolegama, mladim sudijama koji su, kao i ona, uspešno prošli obuku Sudijske organizacije iz Zrenjanina.
- Obožavam fudbal, igru i takmičenje, zasada uspešno guram, uz školu, na oba fronta i kao fudbalerka i sudija, a volela bih iznad svega da tako i ostane - dodaje šarmantna Zrenjaninka, veliki navijač Partizana i nada zrenjaninskog Proletera.

Tokom leta, nakon završetka uspešne sezone i petica u gimnazijskom dnevniku, Jelena se uz asistiranje svojih roditelja i brata ozbiljno priprema za proslavu punoletstva.

- Sjajna prilika da, uz rodbinu i prijatelje, okupim i drugarice iz tima i mlade fudbalske sudije iz Zrenjanina i okoline, sa kojima se intenzivno družim - dodaje na kraju Jelena, uz napomenu da uskoro počinju treninzi, kako bi spremna dočekala početak priprema za narednu sezonu.

Pogledajte više