RIŠAIRO SE PROBUDIO: Dva pogotka Živkovića za preokret Crvene zvezde u prijateljskom meču protiv Brava - 2:1

Z. Ć.

24. 06. 2022. u 21:25

PROBUDIO se Rišairo Živković. Sa dva pogotka nekadašnjeg Ajaksovog đaka, Crvena zvezda je u Ljubljani preokrenula protiv Brava u prijateljskom meču – 2:1 (0:1).

FOTO: M. V.

Crveno-beli su i tempom i igrački razbili finalistu Kupa Slovenije i trebalo je da ga „časte“ sa još tri, četiri pogotka.

Slovenci su poveli posle sumnjivog penala u 14. minutu, a pre toga su Ohi i Ivanić promašili tri čista zicera. Izjednačenje je doneo Rišairo Živković, momak koji je malo pokazao u prošloj sezoni. Prvo evro-golom u 63, a pogodio je i u finišu za zasluženi preokret.

Trener crveno-belih Dejan Stanković izveo je skoro najjači sastav, sa dve zanimljive novine u prvih 11. Veljko Nikolić je zaigrao posle skoro osam meseci pauze zbog povrede zgloba i birao je, kao što ume, fina rešenja u veznom redu. Desni bok je ubrzao mladi i energični Ibrahim Mustafa, uz to je i dva puta odlično proigrao Ohija, tako da se dobro videlo zašto se ozbiljno nameće Stankoviću. Novajlija Kangva zaigrao je od starta drugog poluvremena i predstavio se u lepom svetlu.

Crvena zvezda: Popović (od 62. Vasiljević), Pičini (od 62. Bakajoko), Dragović (od 62. Bogdanović), Sanogo (od 46. Eraković), Rodić (od 62. Gobeljić) – Srnić (od 33. Stanić), Nikolić (od 46. Kangva), Mustafa – Ivanić (od 62 Krstičić), Katai (od 62. Lučić), Ohi (od 46. Pavkov).

I BORJAN U STROJU

KAPITEN šampiona je ponovo sa ekipom. Golman Crvene zvezde Milan Borjan stigao je danas u Sloveniju i priključio se pripremama crveno-belih. Imao je malo duži odmor, jer mu se sezona odužila zbog obaveza u reprezentaciji Kanade.


 
Pogledajte više