FIORENTINA PREGOVARA SA DVOJICOM NAŠIH REPREZENTATIVACA: Vanja i Luka pred Firencom

N. I.

22. 06. 2022. u 20:01

KADA neki klub zavoli fudbalere iz Srbije, onda se izgleda ne odustaje od starih navika.

Foto arhiva VN

 Italijanska Fiorentina se pre nekoliko meseci jedva odrekla Dušana Vlahovića, koji je napustio Firencu i pojačao Juventus, a "viola" će izgleda ubrzo da popunjava prazninu u špicu svog napada novim Srbinom - Lukom Jovićem.

Pošto je ovaj napadač prvo briljiraoa u Bundesligi i dresu Ajntrahta, pa za 60 miliona evra otišao u Zidanov Real Madrid, njegova karijera je počela da "tapka u mestu", pošto je priliku i minute na terenu kod slavnog Francuza, ali njegovog naslednika Karla Ančelotija počeo da dobija - na kašičicu. Sada se pojavila mogućnost da Jović ode na pozajmicu u Fiorentinu i da pola njegove plate plaćaju Madriđani, a pola Firentinci. Inače, za italijanski klub već nastupaju Nikola Milenković, Matija Nastasić i Aleksa Terzić.

Mala srpska fudbalska kolonija bi mogla da se dodatno uveća, ukoliko se kao istinite obistine najave Italijana da će u Fiorentinu i golman Torina Vanja Milinković-Savić, reprezentativac Srbije i rođeni Sergejev brat, koji je i dalje u Laciju, ali je već nekoliko letnjih prelaznih rokova "glavna zvezda" novinskih tekstova, predviđanja i nagađanja o klubovima koji ga žele...

Ispostaviće se možda već početkom ovog leta da će u Firenci sledeće sezone igrati čak petorica srpskih reprezentativaca, pa će selektor Dragan Stojković na samo jedan mejl moći da šalje pozive Milenkoviću, Nastasiću, Terziću, Joviću i Milinković-Saviću.

Pogledajte više