I DALJE IMAMO SNOVE: Selektor omladinaca Aleksandar Jović uoči okršaja sa Englezima

N. I.

21. 06. 2022. u 10:00

OMLADINSKA fudbalska reprezentacija Srbije je na startu prvenstva Evrope u Slovačkoj koračala od sjaja do očaja i stala negde na pola puta.

FOTO: FSS

Osvojen je bod golom Stefana Lekovića u 93. minutu, pošto je prethodno u ranoj fazi meča Marko Lazetić doveo "orliće" u zasluženo vođstvo. Između toga smestila se dominacija Izraela na taktičkom i fizičkom planu, što se videlo "iz aviona" posle konačnih 2:2.

Svestan je svega i selektor Aleksandar Jović, koji ima težak zadatak da odmori ekipu, oporavi je od svakog nedostatka, ali i da je pripremi za sutrašnji (20.00) duel protiv Engleske, koja je favorit grupe. Gordi albion je u 1. kolu lako savladao Austriju (2:0).

- Fizički nismo dobro izgledali. Izraelci su delovali bolje i svežije. Međutim, mi ćemo prvo da gledamo sebe, a znali smo da posle velikog fizičkog i emocionalnog pražnjenja u nedavnim mečevima kvalifikacija, a odigrali smo ih tri za kratko vreme, protiv veoma jakih rivala, možemo imati problem. I sada je oporavak najvažniji. Nikoga se ovde ne plašimo. Naprotiv, nikome nije i neće biti svejedno što ima Srbiju za rivala. Ova generacija ima veoma talentovane momke, igrače gladne uspeha, tim koji ima karakter. Videli ste uostalom njihovu želju kada je to bilo najteže. I nagrađeni su. U nimalo lakim okolnostima, teškom vremenu, ogromnom pritisku, uspeli su da ostvare rezultat koji nam daje za pravo da nastavimo svoj san - kaže selektor Jović.

Poslednji susret Srbija igra sa Austrijom u subotu (20.00).

Pogledajte više