STANKOVIĆ ZADOVOLJAN PRVIM DELOM PRIPREMA: Od Slovenije - udarnički

Z. ĆOROVIĆ

19. 06. 2022. u 21:06

ŠAMPION je u prethodnih nedelju dana na Zlatiboru uradio sve što je trebalo da se dobro napune pluća i ojačaju mišići.

FOTO: FK Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković je po povratku sa planinskih priprema pohvalio sve momke, pustio ih da se odmore dva dana, jer se već u utorak kreće u Sloveniju na završnu "obradu".

- Imali smo dobre uslove i izvanredno vreme koje nas je poslužilo, tako da smo uspeli da ispunimo sve ono što smo zacrtali - zadovoljan je Stanković urađenim na Zlatiboru.

- Ovih sedam dana je obeležio teži rad, baziran na fizičkoj spremi. U Sloveniji ćemo da sa bavimo više taktikom, uigravanjem, imaćemo tri prijateljske utakmice, poslednju sa Zenitom u Sočiju. Prezadovoljan sam, svi su bili na broju, momci koji su bili sa reprezentacijama će nam se pridružiti u Sloveniji, plus jedno ili dva pojačanja. Imali smo dobar ritam, mladi su se uklopili, nekome je malo teže palo, nekome nije, ali sve je to normalno.

Pred povrtaka u Beograd, crveno-beli su odigrali prijateljski meč protiv četvrtoligaške ekipe Jedinstvo Putevi i pobedili sa 2:1 (Mitrašinović u 28. autogol i Srnić u 54. minutu za Crvenu zvezdu, a Đorđević u 53. minutu za Jedinstvo). Crvena zvezda je igrala u sastavu: Popović (od 31. Vasiljević), Gobeljić, Pankov (od 15. Bogdanović), Dragović (od 31. Sanogo), Radulović, Srnić, Nikolić, Katai (od 31. Krstičić), Lučić, Ibrahim, Ohi (od 31. Bakajoko).

- Uvek težimo da posle sedam dana napornog rada nagradimo momke sa jednom prijateljskom utakmicom, ovoga puta smo odigrali dva puta po 30 minuta. Mislim da je sasvim dovoljno, sa nekim igračima nismo želeli da rizikujemo, istrčali su ono što smo zamislili. Imaće sada dan i po, dva odmora i idemo udarnički u Sloveniju - zaključio je Stanković.

Ekipa će se u Sloveniji kompletirati, vraćaju se Borjan, Ben, Kanga, posle njih i mladi reprezentativac Motika... Planirane su prijateljske utakmice protiv Brava, Kopra i Domžala, dok će poslednja, sa ruskim prvakom Zenitom u Sočiju 3. jula biti i generalna proba.

Već 9. jula kreće Superliga Srbije kada će Zvezda imati premijeru u novoj sezoni protiv Radničkog iz Niša. Što se evropskih izazova tiče, Zvezda će startovati od trećeg kola kvalifikacija za LŠ koje je na programu 2. avgusta.

KANGVA SUTRA POTPISUJE

CRVENA zvezda će u ponedeljak zvanično predstaviti svoje prvo veliko pojačanje za novu sezonu. To je ofanzivni vezista Kingsi Kangva, reprezentativac Zambije, koji dolazi na "Marakanu" iz ruskog Sočija. Za njega je plaćeno obeštećenje od oko milion evra jer su u Zvezdi uvereni da će Kangva biti igrač koji će praviti razliku. Ovih dana se očekuje i dolazak Osmana Bukarija, krilnog napadača Genta, sa kojim je sve dogovoreno. Crveno-beli pregovaraju i sa kolumbijskim napadačem Meteom Kaiserom, ali se njegov transfer zakomplikovao jer postoji još nekoliko interesenata.

Pogledajte više