NAJGORI TRANSFERI U ISTORIJI REAL MADRIDA: Luka Jović u vrhu, tu su Hrvat, Bosanac, ali i neke legende

Novosti online 19. 06. 2022. u 08:12

OČEKIVALI su mnogo u Madridu od Luke Jovića, a na kraju nisu dobili ništa. Ima možda zasluge i u trenerima Zinedinu Zidanu i Karlu Ančelotiju, ali najviše pripadaju srpskom fudbaleru.

Tanjug/AP

Učinak od samo tri gola na 51 meču za Real nije impresivan, ali kao olakšavajuća okolnost za Srbina su igre koje poslednjih godina prikazuje Karim Benzema.

Francuski napadač igra u životnoj formi, glavni je kandidat za Zlatnu loptu i bez sumnje najbitniji čovek za Realovu igru, pa čini se da je on najveći krivac što Jović odlazi iz Madrida bez ostavljenog traga.

A mediji kao uvek bez ustezanja stavljaju so na ranu fudbalerima, pa je tako  specijalizovani sajt "Goal" napravio transfer listu najgorih pojačanja u istoriji Real Madrida.

Naravno tu se nalazi Luka Jović, ali i legende poput Brazilca Kake, Nikolasa Anjelke i Srbinovog saigrača Edena Azara...

- U sezoni 2018/19 Jović je izgledao kao sledeća velika napadačka zvezda u Evropi. Postigao je 10 golova u 14 utakmica Lige Evrope za Ajntraht, a impresionirao je i u Bundesligi. To je ubedilo Madriđane da plate veliki iznos za igrača koji je bio na pozajmici u Ajntrahtu iz Benfike", navodi se u tekstu.

Foto: M. Vukadinović

 

Zanimljivo da društvu Joviću na listi pravi i legendarni Hrvat Robert Prosinečki. Svojevremeno su Madriđani imali ogromna očekivanja od Robija, koji je u Španiju stigao sa već osvojenom titulom u Kupu evropskih šampiona, ali se nije snašao.

Posle neuspešnog mandata na stadionu "Santijago Bernabeu" preselio se u Barselonu, a to mu nije popravilo imidž kod navijača.

Mesta se našlo i za još jednog momka sa prostora Jugoslavije, reč je o Bosancu Elviru Baljiću, koji se našao u samom vrhu ove liste. Velšanin Džon Tošak insistirao je na njegovom transferu iz Fenerbahčea, a Real je davne 1999. godine platio iznos koji bi mogao da se pretvori u 26 miliona evra.

Listu najvećih promašaja Real Madrida čine:  Luka Jović, Eden Azar, Brahim Dijaz, Robert Prosinečki, Džonatan Vudgejt, Havijer Saviola, Valter Samjuel, Pedro Leon, Kaka, Tomas Gravesen, Žulijan Fober, Rojston Drente, Danilo, Antonio Kasano, Elvir Baljić, Nikolas Anjelka.

BONUS VIDEO: Stanković čestita Partizanu

 
Pogledajte više