DA LI NGOJE DOLAZI U HUMSKU? Partizan "pikirao" Belgijanca, ali nije jedini

Z. Ćorović 12. 06. 2022. u 19:29

MALO je falilo da ga Partizan dovede prošlog leta, možda će ovog imati više sreće. Crno-beli ne odustaju tako lako, ponovo su poslali ponudu Žilijenu Ngoju (24), mladom napadaču belgijskog Eupena.

Žilijen Ngoj Foto FK Stouk

Njemu je ugovor sa ovim klubom istekao, tako da bi Ngoj došao u Humsku bez obeštećenja, ali je problem što je zanimljiv i brojnim bundesligašima poput Verdera, Šalkea i drugoligaša Hamburga.

Belgijski mediji navode interesovanja i poljske Legije, turskih Kasimpaše i Adane, ali su poziv Partizana izdvojili kao vrlo ozbiljan, jer će jedini od svih interesenata igrati u Evropi, odnosno u kvalifikacijama za LE. Takođe, srpski klub je već duže vreme u kontaktu sa Žilijenom. Kao što je poznato, on je prošlog leta bio u Beogradu na pregovorima i sve se dogovorio sa crno-belima, ali je onda njegov menadžer počeo da traži dodatne bonuse i pravi zavrzlame, tako da je transfer propao.

Ngoj se vratio u Belgiju i imao uspešnu sezonu, pošto je odigrao 29 mečeva za Eupen, postigao pet golova, uz tri asistencije. Pošto nije hteo da produži ugovor, u finišu prvenstva je odstranjen iz tima, pa nije ni igrao.

Ngoj je visok 185 cm, može da igra i polušpica ili kao krilo po bokovima. Pre Eupena, igrao je za mladi tim Stouka, a bio je i član mlade reprezentacije Belgije. Po proceni specijalizovanog sajta "Transfermarkt", njegova vrednost je oko 900.000 evra.

Pokušali su crno-beli ovog leta da privole još jednog krilnog igrača koga dugo prate - Tokmaka Nguena. Međutim, Norvežanin je rešio da produži ugovor sa Ferencvarošem i ostane u Mađarskoj.

STOLICA U PONEDELjAK PROZIVA

NOVI trener Partizana Ilija Stolica u ponedeljak će u 10 časova obaviti prozivku posle koje i zvanično počinju pripreme za novu sezonu. Crno-beli će jednu nedelju raditi u Beogradu, potom se sele u slovenački Ptuj, gde će boraviti od 18. juna do 2. jula. Za zada su dogovorene dve kontrolne utakmice, sa Koprom 20. i rumunskim Klužom 24. juna.

Pogledajte više