NEMAC KRITIKUJE LIGU NACIJA: FIFA i UEFA da preduzmu nešto

Novosti online 10. 06. 2022. u 16:36

SELEKTOR fudbalske reprezentacije Nemačke Hansi Flik žestoko je kritikovao kalendar UEFA Lige nacija.

Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS/POOL

Nemci su odigrali dva meča za tri dana i to protiv Italije i Englesek, a očekuje ih duel sa Mađarskom kao i revanš sa azurima, sutra, odnosno u utorak.

- Četiri utakmice su previše nakon onakve sezone - odgovorio je Flik na pitanje jesu li utakmice Lige nacija opterećenje za igrače.

- Imali smo pandemiju i nagomilalo se mnogo utakmica. Imaćemo dvostruki program sa dve utakmice nedeljno. Gotovo da neće biti predsezonskih priprema, onda su tu utakmice Bundeslige i Lige šampiona svaka tri-etiri dana do Svetskog prvenstva - istakao je Flik.

Nemačko prvenstvo počinje 5. avgusta, dok će grupna faza LŠ započeti 6. i 7. septembra s četiri nemačke ekipe.

Poslednje dve utakmiceu grupi Lige nacija "manšaft" će odigrati 23. i 26. septembra protiv Mađarske i Engleske. Mundijal u Kataru počinje 21 novembra.

- Ovo bi trebalo razmotriti i zapitati se kako možemo ponuditi igračima odmor jer je to važno. UEFA ili FIFA bi trebalo da razmotre ove stvari i preduzmz neke mere - rekao je Flik.

- Sada moramo dobro da se pripremimo, imamo ove četiri utakmice. Teško je igračima nakon duge sezone. Ali mi to prihvatamo jer sve ekipe imaju istu polaznu osnovu. Ono na šta se fokusiramo je  Svetsko prvenstvo  - zaključio je nemački stručnjak.

Flik je od dolaska na čelo bivših četverostrukih šampiona sveta neoražen - ima skor od osam pobeda i tri remija.

Nemačka je na Mundijalu u Rusiji ostvarila najgori rezultat od 1938, kada je poražena u prvom kolu. Tada se igralo po Kup-sistemu od prve do poslednje runde. Otkada se igra po grupama, samo u Rusiji Nemci su takmičenje završili u prvojj fazi takmičenja.

Pogledajte više