MORINJO ODBIO BOGATSTVO: Finansijski gigant poslao ponudu koja se ne odbija, Portugalac pokazao lojalnost kao retko ko

Novosti online 08. 06. 2022. u 17:12

PREMA izveštajima sa "čizme", Pari Sen Žermen vidi Žozea Morinja kao idealnu zamenu za Maurisija Poketina na mestu menadžera. Čelnici Parižana nisu navikli da neko odbije njihove basnoslovne ponude, ali jedan čovek prkosi praksi u modernom fudbalu.

Tanjug/AP

Francuski šampioni navodno će otpustiti glavnog trenera Maurisija Poketina, kao i sportskog direktora Leonarda, kojeg će zameniti Luis Kampos.

Uprkos uspehu u ligi, argentinski šef će  nakon razočaravajuće sezone ekipe u Ligi šampiona napustiti kormilo ovog finansijskog giganta. Parižani sanjaju o evropskom trofeju uprkos enormnim ulaganjima, pa je "gospodin posebni" viđen kao figura koja je specijalizovana za osvajanje odličja na menjunarodnoj sceni.

Morinjo je sa druge strane očigledno zavoleo Rim i njegovu "fubalsku vučicu". Uspeo je da pomogne Romi da osvoji prvi evropski trofej za ovaj italijanski klub posle višedecenijske suše.

Bivši šef Real Madrida, Mančester junajteda, Intera iz Milana, Porta, Čelsija i Totenhema iznenađujuće je povezan sa poslom u PSŽ-u, međutim kredibilan izvor, Đanluka Di Marcio odbacio je sva nagađanja.

- Dvostruki pobednik Lige šampiona, Morinjo, posvećeniji je nego ikada ostanku u Romi i neće otići 100 posto.


 


Ukoliko PSŽ zvanično ne uspe u pokušaju da dovede portugalskog menadžera, mogli bi da skrenu interesovanja na glavnog trenera Totenhema, Antonija Kontea. Zinedin Zidan je takođe povezivan sa poslom na "Parku prinčeva" i mogao bi biti u iskušenju, nakon što je klub iz Francuske obnovio ugovor sa Kilijanom Mbapeom.
 

BONUS VIDEO: Pobednička parada Real Madrida

 
Pogledajte više