LEVANDOVSKI PRKOSI UPRAVI BAJERNA: Bavarci najavili da ostaje, Poljak oštro demantovao i progovorio o novom klubu

Novosti online 07. 06. 2022. u 15:23 >> 15:25

FUDBALER Bajerna i poljski reprezentativac Robert Levandovski ponovio je da želi da napusti minhenski klub, preneo je "Skaj sport".

FOTO: Tanjug/AP

Nastavlja se prava sapunica u režija bavarskog kluba, u kojoj naslovnu ulogu nosi do skora heroj "Alijanc arene", gol-mašina Robert Levanovski.

Naime, predsednik Bajerna juče je delovao samouvereno i ponovio da će neko koga smatraju najboljom "devetkom" današnjice i naredne sezone igrati za nemački klub.

- U odličnoj smo finansijskoj situaciji. Želimo da imamo u timu najbolje igrače na svetu, a Robert je jedan od njih. Čvrsto sam uveren da će on igrati za nas naredne godine. Ne plašim se da neće dati sve od sebe na terenu, jer je on profesionalac - rekao je Hainer.

Levandovski je već nekoliko puta izjavio da nema nameru da odradi do kraja ugovor sa Bajernom, koji traje do juna naredne godine. A nakon što se njegov poslodavac obratio juče, usledili su oštri demanti. 



- Hoću da odem, jer želim da doživim nove emocije. U Bajernu ne slušaju moje želje i potrebe. Odjednom je u meni nešto umrlo i ne mogu da pređem preko toga. To je previše čak i za jednog profesionalca - rekao je Levandovski za poljski portal "Sport onet".



Poljski napadač je priznao da ima ponudu Barselone.



- Nisam uzeo u obzir nijednu drugu ponudu osim Barselonine, jasno je da želim da odem iz Bajerna. Ako sam godinama u Bajernu i igrao sam čak sa bolovima i povredama, onda verujem da bi trebalo da se pronađe najbolje rešenje za obe strane. Osvojili smo puno trofeja, bilo je to divnih osam godina. Moja odanost bi trebalo da bude više od običnog biznisa - zaključio je Levandovski.


On je sa 35 pogodaka peti put zaredom bio najbolji strelac Bundeslige, što pre toga nije učinio niti jedan igrač. Poljski internacionalni napadač je do sada osvojio željeni trofej ukupno sedam puta, izjednačivši se sa prethodnim rekorderom Gerdom Milerom.
 

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo, spektakl kakav fudbal ne pamti

 
Pogledajte više