NEZAHVALNI ENGLEZI: Luka Milivojević na udaru navijača Kristal palasa

V.M.P. 23. 05. 2022. u 22:55

ODRŽANA je tradiocionalna dodela klupskih nagrada fudbalskog kluba Kristal palas, u Krojdons boksparku. Kapiten tima sa Selhrst Parka, Luka Milivojević imao je tu čast da kao lider ekipe dodeli nagradu najboljem fudbaleru godine po mišljenju saigrača. Ovaj događaj izazvaće gorak ukus u ustima ljubitelja fudbala u Srbiji.

EPA-EFE/Mike Hewitt / POOL

Čitavim tokom sezone navijači pomenutog kluba osporavali su kvalitete Srbina, kome je Roj Hodžson dao kapitensku traku i koji je bio heroj južnog Londona, pre samo nekoliko sezona. Englezi očigledno lako zaboravljaju...

Njegova reputacija je u treptaju oka pala veoma nisko, a ostrvljani su otišli i korak dalje....
Naime, u trenutku kada je Milivojević uručio nagradu Marku Guehiju, defanzivcu koji je obeležio minulu sezonu, iz publike čuli su se zvižduci upućeni na račun bivšeg reprezentativca Srbije. 
Na stubu odbrane defanzivnog veziste našao se list "Atletik", koji je jedini preneo ovaj događaj i osudio gest navijača Kristal Palasa.
- Ko god da je izviždao čoveka od 12 miliona funti ne zaslužuje da se nazove navijačem Kristal palasa. Milivojeviću je prošlog leta preminuo otac, što je uticalo na njegove pripreme sa ekipom. Dolazak Vijere za trenera je mnogo promenio njegov status. Promenio je stil igre i formaciju. Posle svega nije bilo iznenađenje videti kako se muči da zadrži mesto u timu.

Milivojević je 2017. godine došao u Kristal palas iz Olimpijakosa za cifru od 12 miliona funti, a sada je prema pisanju grčkog novinara Jorgosa Sideridisa, koji je specijalizovan za fudbalske transfere, dogovorio trogodišnju saradnju sa klubom iz Pireja. Grčki novinar navodi da obeštećenje Palasu iznosi tri i po miliona evra.
Od januara 2014. do avgusta 2021. odigrao je 157 utakmica i postigao 28 golova za tim iz južnog Londona.
Ove sezone je pod vođstvom trenera Patrika Vijere odigrao samo 878 minuta na 19 utakmica, 14 u Premijer ligi i pet u FA kupu, bez postignutog gola.

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 
Pogledajte više