"GORI" ATINA, STRAŠNI NAVIJAČKI NEREDI: Huligani divljaju, lete suzavci, baklje, kaiševi, "rade" čak i PP aparati (VIDEO)

Novosti online 21. 05. 2022. u 22:09

NAVIJAČI finalista Kupa Grčke, Panatinaikosa i PAOK-a, bacali su baklje i sukobili se sa policijom na Olimpijskom stadionu, uoči velikog derbija u subotu, odlažući početak utakmice.

FOTO: EPA

Nasilje je kulminiralo sat vremena pre nego što je meč trebalo da počne, pošto su gledaoci počeli da pristižu na stadion.

Navijači Panatinaikosa pokušali su preko prostora praznih sedišta koja su ih razdvajala od solunskih pristalica, da ih se domognu i fizički se obračunaju. Policija je munjevito ragovala i odgovorila suzavcem, kako bi razbila kritičnu masu. Usledio je odgovor strastvenih Atinjana koji su kaiševima i pirotehnikom uzvratili paljbu po grčkim organima reda i mira. 

Jedan deo huligana Panatinaikosa se spustio i do same atletske staze, odakle su gađali bakljama policiju i tribinu na kojoj su vatrene  pristalice PAOK-a. A onda je buknuo i požar na stadionu.


Grčki fudbal je preopterećen nasiljem na terenu i van njega. Vlasti su više puta obećavale da će reorganizovati ceo sistem i suzbiti uticaj huliganskih grupa. Tuče između navijača su česte pre ili posle utakmice i nije neuobičajeno da meč bude prekinut zbog problema sa publikom ili invazije na teren, uprkos visokim kaznama.


Vlada je pooštrila pravila za borbu protiv nasilja na sportskim događajima, nakon ubistva 19-godišnjeg navijača u sukobu rivalskih grupa. 

BONUS VIDEO: Sudija usred ringa morao da uspava MMA borca

 


 

Pogledajte više