MIJATOVIĆ OTRKIO TAJNU O MODRIĆU: Kada je Luka imao koronu...

Novosti online 18. 05. 2022. u 22:05

PREDRAG Mijatović, bivši napadač i sportski direktor Real Madrida ranije je već izjavio da smatra da je Luka Modić najbolji igrač svih vremena sa Balkana. Njegova izjava svojevremeno podigla je mnogo prašine i izazvala polemiku u fudbalskom svetu. Sada je dve godine kasnije još jednom iskoristio priliku da u superlativu govori o hrvatskom maestru i otrio jednu zanimljivost.

Tanjug/AP

Dugogodišnji prekaljeni ratnik "kraljivića" i u svojoj 36. godini reprezentuje svu fudbalsku magiju, koja gotovo svaki dodir sa loptom pretvara u zlato.

Modrić je postao i dobitnik nagrade "Markina legenda", koju dodeljuje najpoznatiji španski list "Marka", što mu je jedno od najvećih individualnih priznanja u karijeri, naravno uz Zlatnu loptu. 

-Jako sam srećan zbog Luke jer je Markina legenda jako bitna nagrada. On je stvarno fenomen, ne samo zato što mi je prijatelj. Zadovoljstvo je biti uz njega- rekao je Mijatović i potom otkrio jednu zanimljivost.

-Sa 36 godina često je među onima koji najviše pretrče. Skroman je, dobro se priprema. Reći ću vam i nešto što nikad nisam... Pre dve godine, kada je bio pozitivan na koronu, u svojem dvorištu napravio je mali teren kako bi trenirao, s čunjevima i svim potrebnim rekvizitima. Živi profesionalizam. Nije čudno što i iduće godine može biti na ovom nivou, dodao je Mijatović koji nije hteo da spekuliše koliko još Hrvat može da igra

Modrić je ove sezone odigrao 42 meča za najtrofejniji tim Evrope, zabeleživši tri gola i 12 asistencija. 

A 28. maja ga očekuje i novo finale Lige šampiona protiv Liverpula, kada će mu se otvoriti šansa da peti put u svojoj karijeri zagrli "ušati trofej".

BONUS VIDEO: Ko je Erling Haland najtraženiji fudbaler na svetu?

 
Pogledajte više