BITKA ZA EVROPU: Kasalica srušio TSC, proslavio gol kao Konstrakta i poveo Radnički ka međunarodnoj sceni

Novosti online 13. 05. 2022. u 20:46

FUDBALERI Radničkog iz Niša i TSC Bačke Topole sastali su se u okviru 36. kola Superlige Srbije. Bio je ovo meč sezone za obe ekipe, obzirom na to da bi tri boda na Čairu jednom od timova trasirala put ka izasku na evropsku scenu. Dragocena pobeda pripala je domaćoj ekipi iz Niša, koja je meč rešila rezultatom 2:0.

Foto: A. Ilić

Važnost okršaja kao da je uticala na izdanja obe ekipe. Radnički koji čitavim tokom sezone gaji fudbal baziran na kompaktnoj odbrani, stigao je do ranog vođstva, koje je znalački sačuvao.

Igrao se 18. minut kada je Filip Kasalica bio u pravo vreme na pravom mestu. Dočekao je precizan centaršut sa leve strane i pokazao veštinu i talenat, prelepim lob udarcem koji je uputio glavom. Sjajan odraz i osećaj za igru u vazduhu bivšeg igrača Crvene zvezde i Rada, bili su tas na vagi koji je prelomio meč sa visokim ulogom.

Zanimljiv detalj viđen je tokom proslave gola, kada je u duhu srpske predstavnice na ovogodišnjem izdanju Evrovizije, Ane Đurić Konstrakte, ovaj prekaljeni golgeter uradio dobro poznati potez dlanom i najavio izlazak na evropsku scenu Nišlija. 

U drugom poluvremenu viđena je prava fudbalska uspavanka, pa su ljubitelji fudbal na Čairu prvi udarac u okvir gola videli tek u 85. minutu. Igrač TSC-a Čaušić je pucao u sam ugao gola golmana Dujmovića, koji je refleksnom intervencijom u velikoj meri kumovao pobedi domaćeg tima. Kako to obično u fudbalu i biva, stigla je munjevita kazna samo četiri minuta kasnije, kada je Lazar Jovanović iskoristio kiks odbrane rivala i postavio konačnih 2:0. 

Nišlije u narednom kolu očekuje put u prestonicu, na teško gostovanje beogradskom Partizanu. TSC će na svom novom zdanju dočekati novosadsku Vojvodinu. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Najgrublje lige na svetu, Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali?

 
Pogledajte više