SRBIN ASISTIRAO, PA ODMAH - "ŠAMAR": Luka Jović odigrao poslednji meč za Real?!

Novosti online 13. 05. 2022. u 20:28

LUKA Jović je ove sedmice dvaput dobio priliku da zaigra za FK Real Madrid, ali gotovo da su nestale šanse da još koji put obuče beli dres slavnog kluba.

Tanjug/AP

Podsetimo, prvo se našao u startnoj postavi u madridskom derbiju, a među "početnih 11" nije bio još od poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona (Jović nije uspeo da postigne gol, a pritom je njegova ekipa poražena od Atletika), da bi sinoć, u četvrtak, zaigrao 15 minuta protiv Levantea i - uspeo da asistira Vinisijušu Žunioru.

Bilo je to za konačnih 6:0, ali...

Ovog petka, španski mediji već se bave onim što sledi za ekipu trenera Karla Anćelotija, u čijim se planovima Srbin (opet) ne nalazi.

Naime, 28. maja Real igra protiv Liverpula finale Lige šampiona i, prema pisanju "Marke" i "Asa", italijanski stručnjak želi da u preostala dva prvenstvena nastupa što više forsira ekipu koja će na megdan Crvenima sa "Enfilda".

A u toj, Anćelotijevoj "idealnoj postavi", za Jovića nema mesta.

Luka Jović na meču Atletiko Madrid - Real, posle gola Karaska za domaćine / FOTO: Tanjug/AP

Real u nedelju igra kao gost protiv Kadiza, sedam dana kasnije će, u poslednjem kolu Primere, dočekati tim Betisa, ali iako je šampionska trka u Španiji rešena, Anćeloti ne želi da daje drugopozivcima šansu u te dve utakmice, već da što bolje uigrava ekipu koja će u Parizu, 28. dana ovog meseca, igrati za titulu klupskog prvaka.

"Jovića (i saigrače poput Militaa, Krosa, Kazemira i Marijana) čeka povratak na klupu, gde će sedeti nadajući se šansi (u završnici utakmice s Levanteom)", piše "Marka".

Poznati španski list dodaje da će u startnoj postavi za golove biti zaduženi Karim Benzema i Vinišijus, koji su pre sedam dana bili van "početnih 11" na gradskom derbiju s Atletikom, s tim da je Brazilac ušao u igru u drugom poluvremenu, a francuski golgeter potpuno propustio taj meč.

Njih dvojica su bila starteri protiv Levatea, a "odužili" su se Anćelotiju prilično impresivnom igrom: Vinišijus je dao tri gola, dok je Benzema postigao jedan, a obojica su imala i po asistenciju.

Imajući u vidu dva pomenuta prvenstvena nastupa u kojima će italijanski stručnjak forsirati igru bez Jovića, a da Srbina španski mediji uveliko "sele" iz Reala u predstojećem, letnjem prelaznom roku, postoji mogućnost da je reprezentativac naše zemlje već odigrao posledi meč za "kraljevski klub" iz španske prestonice. 

 

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 
Pogledajte više