BOMBA JE EKSPLODIRALA: Holand do kraja nedelje zvanično Sitijev, biće najplaćeniji u Premijer ligi ikada (VIDEO)

O. M. 09. 05. 2022. u 11:27 >> 11:58

NAJTRAŽENIJI autogram u svetskom fudbalu obezbedio je Mančester siti. Erling Holand definitivno će žuto-crni dres zameniti svetloplavim.

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Engleski mediji, pre svih Atletik i Dejli mejl, još pre mesec dana su objavili podatak da će najveći talenat svetskog fudbala pojačati Siti, a danas je stigla i potvrda.

Holand je dogovorio uslove sa klubom u kome je pre skoro dve decenije karijeru završio njegov otac Alf-Inge. Što se tiče dogovora "građana" i "milionera", tu se pitanje ne postavlja, jer Norvežanin ima otkupnu klauzulu, Borusija je po slovu ugovora dužna da ga pusti ako neko ponudi 75 miliona evra ili nešto manje od 64 miliona funti, koliko će iskeširati arapski šeici iz plavog dela Mančestera.

Prema ranijem dogovoru trebalo je da od transfera profitira i pokojni Mino Rajola koji je bio i Holandov agent, a kome je Siti obećao proviziju od čak 70 miliona evra. Ostaje da se vidi šta će biti s tim novcem.

Holand će tako postati ubedljivo najplaćeniji igrač u istoriji Premijer lige.

Nema sumnje da su "građani" napravili strašan posao. Bez obzira na to koliko su (pre)platili Norvežanina. Konačno je završena jedna od najvećih saga predstojećeg leta i čeka se samo zvanična objava Mančester sitija da je posao gotov.

BONUS VIDEO: VATRENI VEČITI DERBI: "Delije" i "grobari" koristili pirotehniku kao retko kad

 
Pogledajte više