SIMOVIĆ NAGRAĐEN POMILOVANJEM?! Arbitar meča Čukarički - Partizan nije dugo ispaštao

N. Iljukić 07. 05. 2022. u 09:00

GREŠKA koju su Novak Simović, njegov prvi pomoćnik i VAR sudija napravili na meču 30. kola Superlige Čukarički - Partizan (0:0), ušla je u anale domaće Superlige i sećanja navijača crno-belih.

Foto N. I.

Igrao se 11. minut kada je Simović progledao kroz prste štoperu domaćih koji je na 30 metara od gola zaustavio napadača gostiju Rikarda, i pokazao mu samo žuti, umesto crvenog kartona. Partizan je na ovom gradskom derbiju osvojio samo bod, Zvezda je odmakla na tabeli, a Saša Ilić otišao sa klupe "brđana"...

Iako se očekivalo da će sudija iz Lovćenca biti na mnogo dužem "hlađenju", Sudijska komisija FSS mu je, ipak, omogućila da "leti ispod radara" i ispostavilo se da ga 17 dana nije bilo nigde, a onda je u periodu od 27. do 30. aprila, u samo četiri dana, bio sudija na čak tri utakmice. Simović je 27. aprila bio glavni arbitar meča Prve lige Srbije Mladost - Železničar (0:0), dan kasnije je bio VAR sudija utakmice Superlige Radnik - Metalac (3:3), da bi 30. aprila opet bio sa pištaljkom u ruci na utakmici Superlige Novi Pazar - Radnički Kragujevac (2:1).


Zanimljivo je da je Novak Simović delegiran i za ovaj vikend, pa će sutra biti VAR sudija na utakmici Superlige Radnički Kragujevac - Proleter.

 

Ipak, poseban kuriozitet predstavlja informacija da će ovaj "grešni" sudija, koji se "proslavio" početničkom greškom pre skoro mesec dana, biti jedini predstavnik Sudijske organizacije FSS na predstojećem velikom seminaru za VAR sudije, koji se uskoro održava u sedištu UEFA, u Nionu. Nejasno je da li Simović na ovaj seminar ide kao vrhunski poznavalac VAR suđenja, ili ga FSS šalje u Nion na dopunsku nastavu, jer je 10. aprila (ne)namerno napravio grešku koja je znatno uticala na ishod jedne utakmice, ali i na tempo šampionske trke u Srbiji.

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti

 
Pogledajte više