"REDSI" NIŠANE 10. FINALE! Liverpul večeras gostu Viljareala u revanšu polufinala Lige šampiona

SRPSKI trener Milan Živadinović za života je u amanet ljubiteljima fudbala ostavio jednu čuvenu izjavu, koja bi upozorila da je rano da se kaže da je Liverpul već u finalu Lige šampiona (28. maja u Parizu) i da je današnji revanš (21.00) polufinala sa Viljarealom na stadionu "La keramika" stvar formalnosti. Jer "redsi" sa "Enfilda", po čuvenom Bardu, nose najopasniji rezultat u fudbalu (2:0) i "žuta podmornica" ima čemu da se nada.

FOTO: Tanjug/AP

Ali, Živina popularna konstatacija teško da može da se primeni u ovom slučaju. Liverpul je i u prvom meču pokazao da je za klasu bolja ekipa. 

Trener Jirgen Klop ne želi da slavi prerano. Nemac je svestan da ako njegovi puleni ne budu na visini zadatka kao pre šest dana na "Enfildu", prolazak u deseto finale LŠ u istoriji (šest pobeda, tri poraza), vrlo lako bi mogao da se izjalovi.

- Imamo prednost od 2:0, to je u redu. Bolje je nego pre prvog duela, ali znamo da nismo završili - istakao je Klop u najavi meča sa Viljarealom.

Sa druge strane, "žutoj podmornici" niko ne može da zabrani da sanja još jedno veče za pamćenje. A nije da ih nije bilo u prethodnih godinu dana. Pod vođstvom eksperta za UEFA kup takmičenje Unaija Emerija, španski gradić od 50.000 stanovnika proslavio je titulu Ligu Evrope, pa zatim i eliminacije Bajerna i Juventusa u LŠ.

Liga šampiona, raspored utakmica

UTORAK
(0:2) Viljareal - Liverpul 21.00
SREDA
(3:4) Real - M. siti 21.00
* Finale 28. maja u Parizu.

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti

 
Pogledajte više