ZVEZDA SE VRATILA NA PRVO MESTO: Majstorija Bena presudila Čukaričkom, povredio se Borjan (VIDEO)

Č. V. 27. 04. 2022. u 18:12 >> 20:25

CRVENA zvezda se vratila na prvo mesto Superlige Srbije, pošto je u trećem kolu plej-ofa pobedila Čukarički sa 1:0 na stadionu "Rajko Mitić".

FOTO: FK Crvena zvezda

Nisu crveno-beli blistali, ali za Dejana Stankovića i njegove izabranike je najvažnije da su osvojili nova tri boda. Junak trijumfa bio je El Fardu Ben.

Pre gola domaći su imali jednu pravu priliku, ali udarac Milana Pavkova je završio na stativi.

Mučila se Zvezda da otključa bravu rivala, a onda je na scenu stupio fudbaler sa Komorskih Ostrva. Igrao se 40. minut, lopta se odbila od Kataija i došla do Bena koji se sjajnim driblingom oslobodio Tošića i zakucao loptu iza leđa Novaka Mićovića.

 

Nije se mnogo toga promenilo ni u nastavku utakmice. Domaćin je kontrolisao situaciju na terenu. Prednost su mogli da dupliraju Mirko Ivanić i Ohi, ali nisu bili precizni iz izglednih pozicija, te do promene rezultata nije došlo.

Brigu na najvećem stadionu je izazvala povreda Milana Borjana. Sudario se sa Strahinjom Erakovićem. Dugo mu se ukazivala pomoć, no smogao je snage da nastavi utakmicu, iako se otežano kretao.

 

"Marakana" je mogla da zameni u 88. minutu. Eraković se oklizao, iskoristio je to Savić izašao oči u oči sa kaptenom Zvezde. No, njegov pokušaj je izblokirao Milan Gajić.

Do kraja utakmice uzbuđenja nije bilo, pa su crveno-beli ostali na dva boda više od večitog rivala koji je danas ubedljivo savladao TSC sa 4:1.

Zvezda sada ima 88 boda, a Paritzan 86. Čukarički je treći sa 54.

C. zvezda - Čukarički 1:0 (1:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: 2.500. Sudija: Momčilo Marković. Strelac: El Fardu Ben u 40. minutu.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Eraković, Dragović, Rodić – Sanogo, Kanga (od 91. Pankov) – Ben (od 65. Srnić), Ivanić, Katai (od 91. Krstičić) – Pavkov (od 65. Ohi).

Čukarički (4-2-3-1): Mićović – Rogan, Puškarić, Šapić, Tošić – Mijailović, Kovač (od 90. Belić) – Stevanović (od 58. Roganović), Lukić (od 58. Ergelaš), Savić – Aganspahić.

 

Drugo poluvreme: C. zvezda - Čukarički 1:0

90+5' - Kraj utakmice!

90' - Kapiten domaćeg tima je ponovo ostao da leži. Očigledno da ga noga još uvek muči. Ipak, on i dalje ostaje da brani.

88' - Velika prilika za Čukarički. Okliznuo se Eraković, a mladi igrač "brđana" Savić se našao oči u oči sa Borjnom, ali je Gajić u poslednji čas uklizao i sprečio goste da dođu do izjednačenja.

82' - Na travi se posle duela sa Kataijem našao i fudbaler gostiju Tošić. Baš kao i Borjan i on je nastavio utakmicu.

80' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Milan Gajić. Oštro je startovao desni bek domaćih i opravdano je zaradio karton.

76' - Velika prilika za Ohija. Gajić je prošao po desnoj strani, uposlio Norvežanina, ali je lopta posle njegovog pokušaja otišla pored gola Mićovića.

74' - Nastavila se utakmica, golman crveno-belih je ustao i ostao da brani. No, i dalje se otežano kreće.

71' - Navijači Zvezde skandiraju Borjanu koji još uvek nije ustao, ali čini se da će moći da nastavi utakmicu. Predugo već traje prekid.

67' - Opet je Borjan ostao da leži na travi. Ovoga puta posle sudara sa saigračem Strahinjom Erakovićem.

 

64' - Prve izmene pravi i Dejan Stanković. Ohi je zamenio Pavkova, a Srnić na teren ušao umesto Bena.

60' - Borjan je bar za sada ustao i nastavio utakmicu. Deluje da će moći da ostane na terenu do kraja meča.

59' - Na povredu se žali Borjan. Lekari su ušli na teren da ukažu pomoć kapitenu, koji ima problem sa kvadricepsom.

58' - Dvostruku izmenu pravi Milan Lešnjak. Roganović i Ergelaš su ušli u igru, dok je utakmica završena za Lukića i Stevanovića.

55' - Sjajna akcija Zvezde. Rodić-Katai-Ivanić. Udarni trio crveno-belih. Zvezdina desetka je uposlila Ivanića, čiji udarac je iz odlične pozicije odbranio Mićović, a domaći su od svega dobili samo korner.

52' - Opasan napad Čukaričkog. Rogan je centrirao sa desne strane, Savić je probao da dođe do lopte, ali ga je omeo Gajić, da bi u nastavku akcije udarac Lukića bez većih poteškoća zaustavio Borjan.

48' - Prvi korner u nastavku, a ukupno peti izveli su domaći. Posle centaršuta Kange stvorila se velika gužva ne pet metara od gola gostiju. Akciju je lošim udarcem završio Katai.

46' - Počelo je drugo poluvreme. Treneri nisu napravili nijednu promenu, pa će istih 11 na obe strane početi ovaj deo susreta.

Prvo poluvreme: C. zvezda - Čukarički 1:0

45' - Kraj prvog poluvremena!

44' - Vrlo lako je moglo da bude 2:0. Katai je izbacio Pavkova koji je izašao jedan na jedan sa Mićovićem, ali je u poslednji čas bio izblokiran.

40' - Uspela je Zvezda da povede. Sjajno se snašao El Fardu Ben, fantastičnim driblingom se oslobodio čuvara i zakucao loptu u mrežu rivala. Ovo je bio 13. gol u Superligi za reprezentativca Komorskih Ostrva.

 

37' - Napravio je Kanga prakršaj u opasnoj zoni. Slobodan udarac će sa nekih izvesti Stevanović sa nekih 27 metara. Uradio je to sjajno desni bek gostiju, ali se Borjan bacio i fantastično intervenisao.

30' - Opasan napad Čukaričkog. Stuštio se Kovač ka golu Zvezde, šutirao levom nogom, no lopta je otišla pored gola, pa kapiten domaćin nije morao da reaguje.

27' - Najbolja prilika na utakmici za domaće. Pavkov je odlično skočio i šutirao glavom posle centaršuta Kataija iz kornera, ali je pogodio samo stativu. Još uvek nema promene rezultata.

24' - Katai je samo pogodio živi zid, pa će Zvezda dobiti korner iz koga se nije ništa desilo. Gosti su lako otklonili opasnost.

22' - Navijači domaćeg tima su verovatno zabrinu, jer još uvek njihovi ljubimci nisu stvorili pravu priliku, ali to bi moglo da se promeni nakon što je Miladin Stevanović napravio prekršaj nad Benom na nekih 25 metara.

20' - Izabranici Milana Lešnjaka su pokušali preko Savića. Njegov udarav bio je mlak, pa je to lako ukrotio Milan Borjan.

16' - I dalje bez prilika na ovoj utakmici. Čukarički dobro stoji na terenu i crveno-beli za sada ne mogu da stvore ozbiljnu šansu.

11' - Lukav pokušaj Milana Rodića. Probao je levi bek Zvezde da iskoristi to što je golman Čukaričkog Mićović istrčao sa gol linije i šutirao je sa nekih 50 metara. Ipak, čuvar mreže "brđana" se nije dao iznenaditi.

8' - Nema uzbuđenja u uvodnim minutima utakmice. Kiša neprestano pada, crveno-beli konstatno idu na polovinu rivala, ali još uvek nisu ozbiljnije zapretili.

5' - Prvi korner na utakmici izveo je domaći tim. Nakon centaršuta Bena nije bilo opasnosti po gol gostiju.

1' - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Mitić". Kiša pada u Beogradu, pa ostaje da se vidi da li će to predstavljati problem igračima.

Uoči meča:

Crveno-beli u ovaj meč ulaze kao favoriti, pošto su ove sezone već dva puta savladali "brđane", a u poslednjem duelu na startu drugog dela prvenstva šampiona naše zemlje je slavio sa 3:0 golovima Milana Pavkova, Ohija i Aleksandra Dragovića.

Napadači Zvezde koji su bili strelci u prošlom meču ovih timova se nalazr u krizi. U aprilu nisu dali nijedan gol, a trener Dejan Stanković je pred ovaj susret istakao da je vreme da neko od njih dvojice postigne pogodak.

- Vreme je da Ohi i Pavkov postignu gol, ali važno je da i ako to ne učine, doprinesu tome da to nekom drugom pođe za nogom. Oni odvlače pažnju štopera, vezuju ih za sebe i ostavljaju prostor Kataiju, Ivaniću i Benu da deluju. Nadam se da će početi da postižu golove, ali bitno mi je šta pružaju na terenu tokom 90 minuta. Posle kad se otvori i kad krenu golovi, nadam se da neće stati - rekao je Stanković.

Sastavi:

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Eraković, Dragović, Rodić – Sanogo, Kanga – Ben, Ivanić, Katai – Pavkov.

Čukarički (4-2-3-1): Mićović – Rogan, Puškarić, Šapić, Tošić – Mijailović, Kovač – Stevanović, Lukić, Savić – Aganspahić.

BONUS VIDEO: NAJGRUBLjE LIGE NA SVETU: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali?

 
Pogledajte više