NI D OD DERBIJA: Liverpul razbio Junajted na "Enfildu" (VIDEO)

Č. V. 19. 04. 2022. u 22:55

NEKAD je meč Liverpul - Mančester junajted važio za najveći derbi Premijer lige, ali ovog utorka to nije bio nijednog trenutka, pošto su "crveni" razbili rivala sa 3:0 u 30. kolu.

FOTO: AP

Nije mogao Ralf Rangnik da računa na najboljeg igrača Kristijana Ronalda koji je zbog smrti sina bio van protokola. Ipak, i da je igrao Portugalac teško da bi se nešto promenilo na terenu.

Kada je reč o iskusnom 37-godišnjaku navijači "crvenih" su uradili jedan sjajan gest - u sedmom minutu je ceo "Enfild" aplaudirao jedan minut čast njegovog sina.

FOTO: AP

Kada je reč o utakmici izabranici Jirgena Klopa su se pitali za sve. Prvi gol bio je delo Luisa Dijaza već u 5. minutu. Sjajno je Mohamed Salah prevario odbranu rivala, poslao loptu za Kolumbijca kome nije bilo teško da matira Davida de Heu.

Nastavio je Liverpul da napada i to se ubrzo isplatilo. U 22. minutu Sadio Mane je fantastično proigrao Salaha, a Egipćanin je povisio na 2:0.

Znalački su "crveni" čuvali loptu u drugom delu susreta, ali su uprkos tome uspeli još dva puta su uspeli da pogode mrežu rivala. Najpre je Mane odličnu utakmicu krunisao pogotkom u 68. minutu.

FOTO: AP

A, konačan rezultat je drugim golom na meču postavio Salah. Dobio je sjajnu loptu od Dioga Žote u prostor i uz pomoć Arona Van Bisake još jednom naterao Španca na golu Junajteda da izvadi loptu iz mreže.

Liverpul se ovim trijumfom vratio na vrh tabele sa 76 bodova, dva više i utakmicom više od Mančester sitija. "Crveni đavoli" su šesti sa 54 boda.

 

BONUS VIDEO: VATRENI VEČITI DERBI: "Delije" i "grobari" koristili pirotehniku kao retko kad

 
Pogledajte više