MURINJO CENI MATIĆA: Portugalac našao posao Srbinu

Novosti online 19. 04. 2022. u 19:55

SRPSKI fudbaler Nemanja Matić od naredne sezone neće igrati za Mančester junajted. On je odlučio da potraži novu sredinu, a već su se pojavili klubovi koji su zainteresovani za iskusnog vezistu.

Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Izgubio je ove sezone mesto startera u "crvenim đavolima" ovaj 33-godišnjak. Najpre kod Olea Gunara Solskjera, a potom i Ralfa Rangnika utakmice najčešće počinje sa klupe i do sada ih je sakupio 27.

- Pričali smo u petak uveče u hotelu pre utakmice. Nije uradio ništa loše. Za sledeću sezonu smo imali opciju da se ugovor produži na godinu dana ali je sebe vidi na nekom drugom mestu. Poznajući Nemanju, znam da će biti pravi igrač do kraja sezone i poslednjeg dana do kada je ovde. Daće sve od sebe za tim - rekao je Rangnik.

Što se budućnosti Matića tiče iz Italije stižu informacije da je Roma pokazala interesovanje za njega. Dobro je poznato koliko Žoze Murinjo ceni kvalitete fudbalera iz Vrela. Njih dvojica su sarađivali u Čelsiju i Mančester junajtedu, a od leta bi ponovo mogli da budu zajedno i na "Olimpiku".

"Vučici" odgovara i to što je Srbin slobodan igrač, pa bi došao bez obeštećenja pa bi jedino bi morali da izdvoje novac za platu. Ali, Roma nije jedina zainterosavana. Iz Španije stižu navodi da Atletiko Madrid i Valensija ne bi imali ništa protiv da od naredne sezone u timu vide Matića.

Podsetimo, Mančester junajted ovog utorka od 21 sat gostuje Liverpulu. Ostaje da se vidi da li će iskusni vezista dobiti priliku da zaigra.

BONUS VIDEO: VATRENI VEČITI DERBI: "Delije" i "grobari" koristili pirotehniku kao retko kad

 
Pogledajte više