GIGANT SE BUDI I ŽELI DA HARA: Čuveni Milan odlazi u ruke neverovatnog bogataša!

Novosti online 20. 04. 2022. u 12:00

Kroz 122 godine duge tradicije, italijanski i svetski gigant fudbala, Milan, menjao je razne vlasnike. Vreme je za još jednu takvu promenu, možda i najznačajniju.

Tanjug/AP

Klub koji je sinonim za pobednika kao drugi najtrofejni u Ligi šampiona i višestruki osvajač Skudeta doživljavao je ovih godina mračne trenutke. Nakon 11 sezona bez titule u Seriji A, a sedam bez pehara u najelitnijem evropskom takmičenju, Milan svetliju budućnost traži u novom gazdi. A to će postati superbogati Mohamed Bid Alarhdij, navodi ugledni francuski list "Ekip".

Ovaj arapski biznismen vlasnik je fonda "Bahrein Investkorp" koji se danas procenjuje na nešto manje od 39 milijardi evra! 

Poslovna sposobnost Alarhdija ogleda se u tome da je, od kada je došao na čelo ove korporacije, 2015. godine, uspeo da udvostruči njenu vrednost.

Francuski list navodi da su pregovori između trenutnog vlasnika Pola Singera i ove bahreinske korporacije u završnoj fazi. Investkorp bi trebalo da postane vlasnik "rosonerih" u naredne dve nedelje i to za nestvarnih milijardu evra.

Italijanski klub je ušao u proces izgradnje novog velelepnog stadiona na kome bi nastupao u narednim godinama. Nivo igara i forma samog tima je u usponu od kada je klub 2018. preuzeo pomenuti Singer. U prilog tome govori činjenica da je Milan u završnici prvenstva prvoplasirana ekipa, sa bodom više od gradskog rivala, Intera.

Samim tim što je klub stao na stabilne noge i što je dug koji je bio 320 miliona evra sveden na "svega" 90 miliona evra, očekivanja od Alarhdija i Investkorpa su veća.


Povratak u sam svetski fudbalski vrh i osvajanje Lige šampiona je ono što navijači ovog italijanskog kluba i dalje željno iščekuju, a sada se čine i prilično bliže nego poslednjih godina.

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti

 
Pogledajte više