STRAŠAN 150. "DERBI SUNCA": Murinjo slavi 91. minut, Roma uzdrmala Napoli dok se spremala fešta (VIDEO)

Novosti online 18. 04. 2022. u 21:26

FUDBALERI Napolija i Rome odigrali su izuzetno uzbudljiv prvenstveni duel, veoma važan za obe ekipe.

FOTO: Tanjug/AP

"Derbi Sunca", 150. po redu, završen je bez pobednika (1:1), a gosti iz glavnog grada Italije su u sudijskoj nadoknadi vremena izborili remi.


Napoli je rano poveo, jer je u sedmom minutu Ibanjez s leđa oborio Lozana, skrivivši tako penal u korist domaćih koji je realizovao Lorenco Insinje, iako je golman Rui Patrisio "pročitao" gde će lopta ići.


A nakon što je Roma probala da se brzo "vrati u život", kao kada je lopta pogodila prečkuposle šuta Pelegrinija i odbitka od Osimhena, ipak se činilo da i ta, i njena potonja inicijativa, neće doneti bolji rezultat od tada aktuelnog, jer lopta "nije htela" u mrežu.


Bar dok na red nije došao drugi minut sudijske nadoknade vremena.


Prelepu akciju Rome asistencijom je počeo da privodi kraju Tami Abraham, kada je dodao loptu iza sebe Stefanu El Šaraviju, a ovaj neodbranjivo pogodio donji ugao gola za konačnih 1:1.


Trećeplasirani Napoli je ovim remijem došao do 67 bodova, te sada ima četiri manje od vodećeg Milana, dok je Roma ostala peta, poziciju niže od one koja vodi u Ligu šampiona, a od nje je deli pet bodova, koliko ima četvrtoplasirani Juventus.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 
Pogledajte više