PET KORAKA DO VEČNOSTI! Aleksandar Mitrović blizu apsolutnog rekorda u drugoj fudbalskoj ligi Engleske

N. I.

08. 04. 2022. u 12:00

IZMEĐU Aleksandra Mitrovića i predvorja apsolutnog golgeterskog rekorda svih vremena u Engleskoj nalaze se još samo četiri koraka.

FOTO: AP/Tanjug

Preciznije rečeno, najboljem strelcu u istoriji naše reprezentacije potrebna su još četiri gola pa da stigne, ili pet da prestigne rekord svih vremena u drugoj fudbalskoj ligi Engleske koji još iz sezone 1992/1993. drži Gaj Vitingem koji je tada nosio dres Portsmuta i dao ukupno 42 pogotka.

Tada se ovo takmičenje zvalo Druga liga Engleske, a danas se zove Čempionšip i u njemu trenutno gospodare Fulam i Mitrović. Tim iz Londona je ubedljivo prvi na tabeli sa 83 boda, čak 11 više od Bornmuta i teoretski mu trebaju još samo dve pobede do povratka u elitnu Premijer ligu Engleske. Pre dve noći je Fulam pobedio u gostima Midlsbro sa 1:0, a strelac jedinog gola bio je Mitrović u 75. minutu i bio je to njegov 38. gol u sezoni.

Brojke

42 gola Vitingem
38 golova Mitrović
7 kola do kraja Čempionšipa

Teoretski i praktično Aleksandru Mitroviću treba još pet golova da uđe u večnost engleskog fudbala, a za taj podvig ima još tačno sedam prvenstvenih utakmica, koliko je ostalo do kraja sezone, pa da sa ukupnim zbirom od 43 gola ponese veoma laskavo priznanje koje će u skorijoj budućnosti teško da dobije neko drugi.

- Biće mi zaista drago ako me Mitrović stigne ili prestigne. Veliki je to podvig i mnogo je to golova za jednu sezonu. Kao što su mene saigrači u Portsmutu koristili pre 30 godina, tako sada sa Mitrovićem sjajno sarađuju svi u Fulamu - rekao je pre nekoliko dana aktuelni rekorder Gaj Vitingem kada je postalo jasno da mu se Mitrović primakao i ozbiljno ugrožava njegov rekord.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 
Pogledajte više