OTKRIVENA TAJNA: Abramovič uz dozvolu Putina učestvovao u pregovorima Rusije i Ukrajine!

Novosti online 25. 03. 2022. u 16:25

JEDAN od najbogatijih ljudi na svetu Roman Abramovič dobio je odobrenje Vladimira Putina da bude deo pregovaračkog tima sa Ukrajinom.

EPA

Član ukrajinske delegacije David Arahamia potvrdio je Fajnenšl tajmsu da se sastao sa Abramovičem tokom prve runde rusko-ukrajinskih pregovora.

On tvrdi da je Abramovič "aktivno uključen" u pregovore, a uključio se u proces preko međunarodne jevrejske zajednice.

Isti medij dodaje da pojedini zvaničnici sugerišu da on možda "preuveličava svoje napore" da izbegne sankcije koje mu je uvela Evropska unija!

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da je Abramovič učestvovao u pregovorima u njihovoj početnoj fazi, ali da su potom nastavljeni između dve pregovaračke delegacije.

Predstavnik biznismena ranije nije komentarisao pitanje njegovog učešća u razgovorima sa Ukrajinom, napominjući da, kako je ranije pomenuto, "čini sve što je moguće da podrži napore u cilju što bržeg uspostavljanja mira".

Bogatstvo još uvek aktivnog vlasnika Čelsija procenjuje se na 14,5 milijardi dolara, ne može da rukovodi Čelsijem, kojem je umnogome limitirano finansijsko poslovanje, a britanska vlada ga primorava da proda klub bez mogućnosti profitiranja.

Podsetimo, Roman Abramovič je na 12. mestu na listi najbogatijih biznismena u Rusiji.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 
Pogledajte više