JUVENTUS U VELIKOM PROBLEMU: Policija zaplenila dokumenta, Ronaldo u centru skandala!

Novosti online 24. 03. 2022. u 19:39

NOVI skandal potresa fudbalski klub Juventus, a tužilaštvo u Torinu uvereno je da su crno-beli uništili poverljivu dokumentaciju, među kojom je bio i privatni ugovor sa Kristijanom Ronaldom.

FOTO: Printskrin/Instagram/Cristiano

Italijanska policija pretresla je nekoliko poslovnih objekata, a sve u sklopu istrage o mogućoj finansijskoj prevari fudbalskog tima iz Torina.

Gazeta delo sport prenosi da se traže ugovori kojima je dogovoreno smanjenje plata igrača u martu 2020. godine, kada je Serija A suspendovana zbog korona virusa.

- Ekonomski i finansijski efekti postignutog dogovora su pozitivni za oko 90 miliona evra za finasijsku godinu 2019/2020. Sporazumom je predviđeno smanjenje za mesečne isplate za mart, april, maj i jun 2020. godinu - naveo je tada Juventus.

To je donelo uštedu od 90.000.000 evra, a istražni organi veruju da su igrači primili oko 60.000.000 evra kroz privatne i tajne ugovore koji nisu bili nigde zavedeni.

FOTO: AP

Među zaplenjenim dokumentima nalazi se i „nekoliko privatnih evidencija na različite načine za finansijske godine 2019/2020 i 2020/2021, koje nisu deponovane kod nadležnih”.

Istražitelji veruju da se fudbaleri Juventusa nisu odrekli plata, već da su im isplate bile odložene. Neki od tih ugovora pronađeni su u imejlovima kluba i omogućili bi isplatu plate čak i u slučaju transfera.

Kako se navodi, istražitelji su istakli „naviku da se neki od poverljivih dokumenata čuvaju van sedišta kluba, uništavajući ih kada se dogovori ispune”.

Foto: AP

Među njima bi mogao biti i privatni dogovor sa Kristijanom Ronaldom, koji je pomenut u telefonskom razgovoru između čelnika kluba, ali ga istražitelji nisu pronašli.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 
Pogledajte više