NAVIJAČI ZENITA ODGOVORILI DELIJAMA: "Braćo, oni su licemeri koji nikada neće priznati pravdu" (FOTO)

Novosti online 20. 03. 2022. u 09:16

NAVIJAČI Zenita istakli su na utakmici protiv Arsenala y Tule transparent na kome poručuju FIFA i UEFA šta misle o njima, a zatim su poslali jasnu poruku i navijačima Crvene zvezde.

FOTO: ULTRASMENTALITY / INSTAGRAM

Bio je to odgovor na koreografiju Delija na meču protiv Rendžersa, u kome su navijači Crvene zvezde ogolili američko licemerje.

Videla je i javnost u Rusiji poruku sa početka drugog poluvremena meča sa Škotima na kojoj su nabrajane vojne intervencije SAD i NATO pakta.

Od Koreje 1950. preko Vijentama, Laosa i Kube 60-ih, Argentine 70-ih, Grenade, Nikaragve i Paname 80-ih sve do Republike Srpske i SR Jugoslavije 90-ih, pobrojane su na severnoj tribini razne vojne intervencije. Uz njih je tu bila i pesma "Give peace a chance" Džona Lenona. 

A na meču sa Arsenalom iz Tule navijači Zenita su se u Sankt Petersburgu na svoj način oglasili i nadovezali nja ovu poruku "delija". Na srpskom jeziku su istakli dva trasnparenta na svojoj tribini. 

"Braćo, oni su licemeri koji nikada neće priznati pravdu!", pisalo je na jednom, a iznad je stajao transparent sa zastavama Srbije i Rusije na kome piše "Rusi i Srbi braća zauvek". 

Ispod svega toga je bila i poruka na engleskom:

"Mi znamo da oni nikada neće dati šansu miru."

Nisu ostavili navijači Zenita na miru ni UEFA i FIFA. Zbog drastičnih sankcija uvedenih ruskim sportistima oni su na svojoj tribini istakli transparent na kome je pisalo:

"Oni rekoše da fudbal nije mesto za politiku!"

BONUS VIDEO - Koreografija Delija pred Rendžers

 
Pogledajte više