LIGA EVROPE, KAKVA OSMINA FINALA! Filip Kostić junak drame u 120. minutu, ispali Porto, Bajer, Galatasaraj, Monako...

Novosti online 17. 03. 2022. u 23:42

U četvrtak su odigrani revanš mečevi Lige Evrope, sedam njih, jer osmog nije bilo pošto je moskovski Spartak izbačen iz takmičenja zbog sukoba Rusije i Ukrajine, pa je Lajpcig dobio "zeleno svetlo" da se ušeta u narednu rundu nadmetanja.

FOTO: Tanjug/AP

Atalanta je izbacila Bajer, usred Leverkuzena, pošto je posle 0:0 u Bergramu jedini gol u revanš dao Žeremi Boga u 91. minutu, na opšte zaprepaštenje domaće publike koja je "već videla" produžetke.


Bez pogodaka je bila završena i prva utakmica Barselone i Galatasaraja, a onda je Ćavijeva ekipa u gostima gubila, da bi Pedri u 37. minutu, te Obamejang u 49. golovima doneli trijumf od 1:2 za prolazak u četvrtfinale.


Monako je ispao jer je posle poraza u Bragi (2:0) odigrao s Portugalcima 1:1 u revanšu, a Porto je eliminisan jer je posle poraza na svom terenu od Liona (0:1) izborio samo, za njega nedovoljan, remi (1:1) u Francuskoj. Ključan je u revanšu bio gol Dembela, kojim je Olimpik iz Lione poveo u 13. inutu, pre nego što je Pepe u 27. izjednačio.


Na dve utakmice su fudbaleri morali značajno duže da ostanu na terenu.


Sevilja je, naime, "minimalcem" pobedila ekipu Vest Hema u prvom meču, ali je u Londonu Sucek to anulirao golom u 39, pa su na red došli produžeci. A onda je iskusni, 32-godišnji Ukrajinac, Andrij Jarmolenko, u 112. minutu natrčao na jedan odbitak, sproveo ga u mrežu Španaca i... za razliku od "pola Londona" koji je slavio, on, zbog situacije u zemlji u kojoj je, prilično mirno proveo trenutke neposredno posle gola kojim je "čekićare" vinuo među osam najboljih timova Lige Evrope.

FOTO: Tanjug/AP


Tamo će se naći i Filip Kostić, asistent u 120. minutu za prolazak Ajntrahta u četvrtfinale.


Naime, nakon što je nemačka ekipa u gostima savladala Betis sa 1:0, bila je ubeđena da prolazi dalje posle 90 minuta revanša, jer je semafor pokazivao 0:0, ali pre poslednjeg sudijskog zvižduka Fekir je proigroa Iglesijasa, a ovaj španskoj ekipi doneo 0:1, time i izborio produžetke.
A onda je upravo Kostić, u poslednjem minutu drugog produžetka, tačnije sudijskoj nadoknadi, nakon što je fauliran - namestio loptu na levom krilu za slobodan udarac, pa asistirao Hinteregeru, koji je postigao gol za 1:1, ukupnih 2:1 i prolazak Ajntrahta dalje.

Liga Evrope, rezultati revanš mečeva osmine finala:

Crvena zvezda - Rendžers 2:1 (prvi meč 0:3)
Bajer Leverkuzen - Atalanta 0:1 (0:0)
Galatasaraj - Barselona 1:2 (0:0)
Monako - Braga 1:1 (0:2)
Ajntraht - Betis 1:1 posle produžetaka (1:0)
Lion - Porto 1:1 (1:0)
Vest Hem - Sevilja 2:0 posle produžetaka (0:1)
Spartak Moskva - Lajpcig nije igrano, jer je Spartak izbačen iz takmičenja

Pogledajte više