NIKO NE ZNA FEJENORD KAO ON: Zovu sa svih strana, a Menig ima rešenje za njih

Novosti online 08. 03. 2022. u 11:13

FUDBALER Partizana Kvinsi Menig rekao je danas da je dobro što njegova ekipa igra na domaćem terenu prvu utakmicu protiv Fejenorda, u osmini finala Lige konferencija i da će pokušati da ostvari dobar rezultat pred revanš u Roterdamu.

FOTO: FK Partizan

"U prethodnom periodu su pobeđivali kod kuće i imali više problema na gostovanjima, ali sad su promenili trenera, baš je dobar. Sada igraju dobro i kod kuće i na strani. Smatram da je za nas dobro što ćemo prvu utakmicu da igramo kod kuće, da u Beogradu napravimo dobar rezultat i njime idemo u Roterdam", rekao je Menig za klupski sajt.

Fudbaleri Partizana igraju u četvrtak od 18.45 u Beogradu protiv Fejenorda, prvu utakmicu osmine finala Lige konferencija.

Holandski fudbaler je u dosadašnjem toku karijere odigrao nekoliko utakmica protiv Fejenorda, nastupajući za Zvole i Tvente. Igrajući za Zvole u aprilu 2017. godine postigao je gol protiv Fejenorda u trećem minutu.

"Sećam se tog gola protiv Fejenorda, veoma važnog za Zvole. Moj tadašnji klub borio se za opstanak i nismo baš bili u dobroj formi, a oni su bili prvi i postali su šampioni te godine. Cela Holandija je gledala tu utakmicu, na početku sam iskoristio brzinu, pobegao čuvarima, prešao golmana i pogodio mrežu. Kada sam igrao za Tvente dva puta smo remizirali sa Fejenordom. Trebalo je bar jednom da pobedimo, ali nismo uspeli da postignemo gol", naveo je Menig.

FOTO: FK Partizan

 

Utakmicu će propustiti najbolji strelac Partizana Rikardo Gomeš zbog crvenog kartona u revanšu protiv Sparte, a Menig je rekao da bi u ekipi mogao da ga zameni Marko Milovanović koji je, kako je ocenio, pokazao da je dobar igrač.

On je dodao da su ga zvali mnogi prijatelji iz Holandije i poželeli mu sreću, kada je na žrebu Partizan dobio Fejenord.

"Prijatelji i porodica će pokušati da dođu u Beograd, a sigurno će biti na revanšu u Roterdamu", rekao je on.

Govoreći o navijačima Fejenorda, Menig je rekao da prave ludu atmosferu, sličnu "večitom" derbiju u Beogradu i da je to za njega najbolja atmosfera u Holandiji.

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 
Pogledajte više