FUDBALSKA PESMA SA MAGIKOM: Aleksandar Katai postigao četvrti het-trik u Zvezdinom dresu i izjednačio lični rekord po golovima

Z. Ćorović

08. 03. 2022. u 10:00

MAGIKO je raspoložen - pesma na "Marakani". Aleksandar Katai je opet onaj stari, zabavlja se i postiže golove kao od šale, a kada je tako, onda je za Zvezdu sve lako. Treću prvenstvenu utakmicu zaredom dribler iz Srbobrana proglašen je za najboljeg igrača. Ovog proleća nametnuo se kao lider šampiona i prvi golgeter.

FOTO: FK Crvena zvezda

Dominirao je u 166. večitom derbiju, zadao je oba udarca Partizanu pošto je učestvovao kod prvog, pa postigao drugi pogodak. Lepotanom iz slobodnjaka ulepšao je trojku na "krovu" sa Voždovcem, da bi na poslednjem duelu protiv Novog Pazara (5:0) postigao drugi het-trik u sezoni i došao do broja od 17 prvenstvenih golova, što je samo četiri manje od prvog strelca Superlige Rikarda Gomeša. Kada se sve sabere, Katai je sa 23 "recke" u sezoni izjednačio lični rekord u Zvezdinom dresu, identičan golgeterski učinak imao je 2016/2017. Nema sumnje da će podići lestvicu dosta više jer ima još mnogo da se igra do kraja.

 


Katai može da se pohvali da je u Zvezdinom dresu četiri puta postigao het-trik, prvi je upisao 8. maja 2016. godine na gostovanju Borcu iz Čačka. Posle toga je "žrtva" bio TSC, a ove sezone je, pre Novog Pazara, tri puta matirao i golmana lučanske Mladosti tokom jesenjeg dela šampionata. Tada je uspeo da se upiše u strelce na tri potpuno različita načina - levom i desnom nogom, kao i glavom.


Raznovrsno igra i pogađa Zvezdina desetka, što na "Marakani" sve ohrabruje pred gostovanje i dvoboj sa Rendžersom u četvrtak (21.00) na čuvenom "Ajbroksu". Katai je šest puta bio strelac na evropskim utakmicama i što je zanimljivo, po dva puta je bio koban po Bragu, Kairat i Kluž. Prošle sezone pamte se njegove majstorije i egzekucije protiv Genta i Libereca, ali je zbog bolesti imao malu minutažu u dramatičnim borbama sa velikanom Milanom. Tada nije mogao maksimalno da pomogne, ali će zato sada u najboljem raspoloženju i punoj snazi napasti škotske "rendžere".

NORVEŽANI POZVALI OHIJA


NAPADAČ Crvene zvezde Ohi Omoidžuanfo nalazi se na spisku selektora Norveške Solbakena za dva prijateljska meča, 25. marta protiv Slovačke i četiri dana kasnije protiv Jermenije. Ohi je i ranije bio član selekcije, a ovoga puta preporučile su ga dobre partije u Crvenoj zvezdi, pošto je na šest zvaničnih utakmica u crveno-belom dresu postigao četiri pogotka.


Nešto ranije se i desni bek šampiona Kristijano Pičini našao na širem spisku italijanskog selektora Roberta Mančinija.

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 
Pogledajte više