ZVIŽDUCI KAO GORIVO: Dušan Vlahović se danas u Kupu vraća u Firencu prvi put od odlaska u Juventus

DUŠAN Vlahović večeras ponovo na "Artemio Frankiju". Ali, ne u ljubičastom, već u crno-belom dresu. Prvi polufinalni okršaj između Fiorentine i Juventusa (21, revanš 20. aprila), proteći će bez dileme u znaku povratka srpskog napadača na mesto odakle se zimus otisnuo put Torina, u rekordnom srpskom transferu vrednom 80 miliona evra.

Tanjug/AP

Ostavio je Dušan gorak ukus u ustima navijača, prvo kada je odbio na jesen da produži ugovor, a zatim ih i ujeo za srce kada je otišao u njima omraženi Juventus. Put kojim se ne ide često, pre Vlahovića, prešli su i Federiko Bernadeski, Federiko Kjeza, ali i čuveni Roberto Bađo, i svi podjednako navukli gnev tifoza "viole".


Međutim, Alesandro Birindeli, nekadašnji defanzivac torinske "stare dame", smatra da bi Vlahović trebalo da negativnu energiju sa tribina iskoristi kao pogonsko gorivo i nastavi golgetersku seriju.


- Zvižduci na "Frankiju"? Vlahović može da ih transformiše u svoju energiju. Sigurno neće biti ravnodušan, ali će posle početka meča to držati podalje od sebe. Fiorentina je uspela da nadoknadi izostanak Vlahovića, na gostovanju Sasuolu nije zaslužila poraz - kaže Birindeli.

Dušan Vlahović u dresu Fiorentine / Foto: EPA-EFE

Međutim, postoji opcija da Dušan večeras i ne kroči na toskansko zdanje, budući da je potrošnja velika, pa trener Juventusa Masimilijano Alegri želi da odmori svog najraspoloženijeg asa.


- Još moram da donesem odluku, igrao je dosta. Videćemo - rekao je Alegri. - Zadovoljan sam Kinovim učinkom. Postigao je gol i imao nekoliko šansi. Moram da dam svoju procenu, neko od Kina, Morate i Vlahovića će se odmarati. Vlahović je miran, vraća se tamo gde je odrastao. Normalno je da je oduševljen, biće to posebna utakmica za njega, mora da ostane miran. Inače, nikada ne bi igrao protiv Fiorentine.

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 
Pogledajte više