"ZNAO SAM DA ĆE BITI 2:0" Stankovićev "specijalac za večiti derbi" Slavoljub Srnić, za "Novosti"

Z. ĆOROVIĆ

01. 03. 2022. u 10:30

ZVEZDIN zlatni momak - tim rečima je Dejan Stanković posle trijumfa u 166. derbiju nagradio svog "specijalca".

Foto: M. Vukadinović

Pogodio je Mister u centar kada je u taktičkim zamislima gurnuo Slavoljuba Srnića u prvi plan da bude najveći faktor iznenađenja za Partizan. Pouzdani Srna odigrao je svoju ulogu za desetku u glatkoj pobedi koja je crveno-belima bila potrebna.

- Prija mi što Mister tako priča o meni, kada Dejan Stanković tako nešto kaže, onda to ima posebnu težinu - navodi Srnić za "Novosti".

- Ne volim mnogo da pričam o sebi, pogotovo posle pobede u kojoj smo svi bili pravi. Sa Stankovićem sam pričao sto puta, i on ali i svi ostali znaju da uvek dajem sto odsto za ekipu. Pre debija sam od trenera dobio jedan zadatak, ne bih da ga otkrivam, ali mislim da sam ga odradio kako treba. Uvek volim da igram derbije, to su najlepše utakmice. Ova je bila za sve nas nešto posebno jer je "Marakana" bila krcata, naši navijači fenomenalni. Možda mi je jedino žao što nisam dao gol, ali tu sam, biće još derbija i novih prilika.

Slavoljub se pokazao kao sjajan prognozer, svedok je - Aleksandar Dragović.

- Rekao sam Dragoviću pre utakmice da se opusti, da će biti 2:0 ili 3:1 za nas. Ta dva rezultata čitave nedelje su mi se vrtela u glavi. Posle meča mi je odmah prišao i rekao: "Svaka čast, bio si u pravu." Odigrao je i Drago strašan meč, od prvog dana mogli smo da se uverimo da je veliki profesionalac, fenomenalan momak i da nije slučajno igrao u vrhunskim evropskim klubovima.

Posle slavlja u derbiju, Zvezda je prodisala, sva su joj se vrata otvorila.

- Utakmica je bila mnogo važna za nas, u poslednjih četiri, pet godina nikada još nismo bili u situaciji da jurimo Partizan. Morali smo da pobedimo, da se vratimo u šampionsku trku, da pokažemo da smo bolji tim. Rezultat sve govori, u prvom poluvremenu smo bili mnogo, mnogo bolji. Moguće je da su Partizanovi igrači bili iscrpljeni zbog nedavnog meča sa Spartom, mada ja nikad ne priznajem umor kada je derbi u pitanju. Iako smo još uvek u zaostatku dva boda, sada smo mi u psihološkoj prednosti. Prebacili smo pritisak u njihovo dvorište i više nemaju pravo na kiks. Nastavlja se žestoka borba za titulu, sada smo u dobroj poziciji i puni smo samopouzdanja. Biće nam lakše u nastavku - uveren je Srnić, zahvalno Zvezdino dete, a sada prekaljeni borac, koji je u prvom timu dogurao do 169. utakmice. 

Bonus video: Dejan Stanković o ishodu 166. večitog derbija

 
Pogledajte više