KO SA KIM DO KRAJA? Partizan ima teži raspored, Zvezda čeka kiks

Novosti online 28. 02. 2022. u 10:26

CRVENA zvezda je ozbiljno zakuvala trku za šampiona Srbije. Tim Dejana Stankovića je dobio 166. večiti derbi rezultatom 2:0 i približio se lideru Superlige na samo dva boda zaostatka.

Foto: M. Vukadinović

Do kraja regularnog dela sezone ostalo je još šest kola, a onda je na programu plej-of i još sedam utakmica najjačih klubova naše zemlje.

I dalje je otvoreno pitanje ko će sa vrha u doigravanje. Ova tema je vrlo važna jer lider će u plej-ofu imati prednost domaćeg terena u novom sudaru ljutih rivala, dok će na kraju sezone biti šampion u slučaju istog broja bodova kao drugoplasirani.

Prvi utisak je da teži posao očekuje Partizan. Makar ako ćemo o tabeli. Jer četiri rivala od šest dolazi iz gornjeg dela tabele, iz TOP 8. U pitanju su Mladost iz Lučana (prvi sledeći protivnik), Napredak, TSC i Čukarički. Ono što je pozitivno po crno-bele jeste da će na čak tri najteža susreta biti domaćin. Gostuju samo u poslednjem kolu na Banovom brdu.

Crvena zvezda u preostalih šest kola ima samo jedan tim iz TOP 8. I to je Voždovac kom gostuje narednog vikenda. Posle toga joj slede Novi Pazar, Metalac, Kolubara, Radnički iz Niša i Radnički iz Kragujevca. Tri od tih pet rivala zauzimaju poslednje tri pozicije...

Šampion ima dva boda zaostataka, ali zahvaljujući sinoćnjem trijumfu bolji međusobni skor, što će reći da Partizan ne sme da kiksne nijednom do kraja ukoliko želi da sve zavisi od njega.

U slučaju istog broja bodova prednost je na Zvezdinoj strani, ona će preuzeti prvo mesto uoči plej-ofa i samim tim osigurati još jednu utakmicu kod kuće protiv najvećeg rivala.

PARTIZAN (65 BODOVA)

Mladost Lučani (D)

Spartak Subotica (G)

Napredak (D)

Radnik (G)

TSC (D)

Čukarički (G)

CRVENA ZVEZDA (63 BODA)

Voždovac (G)

Novi Pazar (D)

Metalac (G)

Kolubara (D)

Radnički Niš (G)

Radnički Kragujevac (D)

Bonus video: Aleksandar Katai i "projektil" kojim je postavio konačan rezultat 166. večitog derbija

 
Pogledajte više