"NE POREDITE VLAHOVIĆA I RONALDA!" Srbin dao dva gola za pobedu, a trener Juventusa ovako pričao o njemu

D. N. 26. 02. 2022. u 20:46

JUVENTUS opet slavi Srbina, ali i pored toga što je Dušan Vlahović iznova oduševio navijače, njegov treener, Masimilijano Alegri, ima poruku koja ne spada u euforične.

Tanjug/AP

Podsetimo, u svom četvrtom nastupu za "staru damu" u šampionatu Italije, srpski golgeter je postigao dva prelepa gola, čime je pomogao da Juventus sa 3:2 savlada ekipu Empolija.

Ali, iako je Dušan Vlahović zablistao, Alegri je rešio da malo spusti i našeg reprezentativca, a i navijače "na zemlju".

Najpre je pohvalio novog špica Juventusa:

- Vlahović je važan igrač, ima fudbalski karakter, a i dobru tehniku, nismo imali nekog s takvim karakteristikama dok nam se on sada nije pridružio.

Potom je Alegri na kratko prešao na analizu utakmice, pre nego što je zaključio priču o Dušanu:

- Mi nismo odigrali tehnički sjajan meč, ali je on bio dobar. Znali smo da nas čekaju poteškoće protiv Empolija, jer on nikada ne staje. Nama ni vođstvo od 3:1 nije bilo dovoljno, bili smo u opasnosti da bude 3:3. Ali, žrtvovali smo se. Imamo toliko neverovatnih igrača... Entuzijazam je u ovom trenutku dobar, moramo da popravimo neke aspekte igre, ali bilo je tu nekih vrlo dobrih stvari. Svi smo videli da Vlahović želi da pobeđuje, da se bori, da želi da uči, ima on mnogo prostora za napredak. Dosta se kretao danas.

Masimilijano Alegri, trener Juventusa / Foto: Tanjug/AP

Trener Juventusa je potom upitan da uporedi Vlahovića sa Kristijanom Ronaldom.

- Znate, ona naša prethodna "sedmica" (Ronaldo je nosio dres sa brojem 7, kao sada Vlahović, prim. prev.) je napravila neverovatnu karijeru. Nije to uporedivo sa Vlahovićem koji tek počinje da pravi svoju, takođe veliku karijeru. Da biste ostali dugo na svetskom vrhu, morate da imate ludačku mentalnu snagu, potrebno vam je i mnogo nastupa za Juventus, u Ligi šampiona. Dušan je tek na početku te staze, a ona je ista za sve, rekao je Masimilijano Alegri posle pobede nad Empolijem.

On je istakao da ne mašta o tituli.

- To je rezervisano za ova tri tima koja su daleko od nas. Naš cilj je ostao isti, da budemo među četiri najbolja kluba na kraju ove sezone i izborimo plasman u Ligu šampiona, zaključio je trener Juventusa.

Dušan Vlahović i Juventus - statistika

Mladi Srbin trenutno je sa 20 pogodaka na prvom mestu kada su u pitanju najbolji strelci italijanskog šampionata, jer je na ovoj utakmici sa čelne pozicije smenio vođu Lacija, Ćiru Imobilea koji je postigao 19.

Od tih 20 golova u "ligama petice" (Italija, Španija, Engleska, Nemačka, Francuska) više je u prvenstvu, u sezoni 2021/2022, dao samo špic Bajerna, Robert Levandovski - 28, a 20 je, poput Vlahovića, postigao napadač Bajera, Patrik Šik.

Tabela Serije A

Juventus je pred ovaj meč bio četvrti na tabeli Serija A sa 47 boda, a Empoli 13 sa 31.

Pobeda "stare dame" donela joj je učvršćivanje na četvrtoj poziciji, poslednjoj koja vodi u Ligu šampiona, gde bi rado Atalanta koja ima 44, ali i dva meča manje.

Na vrhu tabele Serije A su Milan (57), Inter (55), i Napoli (54).

 

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 
Pogledajte više